https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти АПБ взяли участь в олімпіаді з проведення пошуково-рятувальних робіт | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.05.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Курсанти АПБ взяли участь в олімпіаді з проведення пошуково-рятувальних робіт

    Курсанти 3 курсу (37 навчальний взвод) факультету пожежно-рятувальної діяльності Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) Віталій Жмінько, Степан Юрцунь та Олександр Сіпко взяли участь в ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади 2010/11 навчального року з професійно-орієнтованої дисципліни «Організація і технологія проведення пошуково-рятувальних робіт» для вищих навчальних закладів, що проходив з 27 по 29 квітня в місті Кіровограді на базі Державної льотної академії України.
    Загалом участь у другому турі олімпіади взяли представники чотирьох навчальних закладів – АПБ, Державної льотної академії України, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України та Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту. Першого дня було проведено теоретичний тур, який складався з тестових питань та задач. По його завершенню учасники заходу мали змогу ознайомитися з матеріально-технічною базою льотної академії, відвідати її музей та аудиторії з навчальними тренажерами для пілотів.
    Наступного дня учасники олімпіади змагалися в практичних навичках в’язання вузлів та їх застосуванні при виконанні аварійно-рятувальних робіт, підйомі та спуску вертикальними перилами за допомогою альпіністського спорядження, а також у наданні першої медичної допомоги постраждалому з різними видами травм.
    Олімпіада проводилася з метою виявлення, відбору та підтримки обдарованих студентів і курсантів та формування команд для участі в міжнародних олімпіадах; активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів і курсантів, розвитку і реалізації їх здібностей та стимулювання творчої праці; системного вдосконалення навчального процесу, підвищення якості підготовки фахівців з пошуку та рятування.


 

Віталій Словінський,
старший викладач
кафедри ОТД ФПРД АПБ,
підполковник с.ц.з.
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10