https://www.high-endrolex.com/10 Освітні новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Освітні новини

31.07.2013
НМЦ

Співробітництво Україна-НАТО в сфері науки та охорони довкілля

              

       Місія України при НАТО сумісно з Міністерством закордонних справ України пропонує для ознайомлення матеріали щодо співробітництва України з Північноатлантичним Альянсом у сфері науки та охорони довкілля, а також процедури отримання грантів у рамках програми НАТО «Наука заради миру та безпеки»
  

                                                                                 Інформація
                       щодо шляхів отримання грантів НАТО на наукові проекти в рамках Програми
                                                             «Наука заради миру та безпеки»
       Є два варіанти подачі заявок на отримання українськими науковцями грантів НАТО для реалізації проектів у рамках Програми «Наука заради миру і безпеки»: перший - напряму, шляхом заповнення заявки на проект на сайті НАТО; другий - через Місію України при НАТО в якості національної ініціативи. При цьому, слід враховувати, що останні проектні пропозиції мають пріоритет при відборі в НАТО.
      Для подачі заявки на отримання гранту НАТО необхідно підготувати деталізовані проектні пропозиції щодо започаткування та реалізації запропонованих проектів та заявку на отримання гранту за вказаною Програмою (додаються, електронну версію зазначених документів також можна переглянути за вищевказаним посиланням на сайті НАТО).
     При цьому, необхідно звернути увагу на те, що проектна пропозиція на виділення гранту в рамках Програми має обов’язково містити потенційних країн-партнерів (обов’язково принаймні одну державу-члена) по реалізації проекту, орієнтовний термін його виконання та необхідну суму на реалізацію (в тому числі очікувані дотації з боку НАТО), а також відповідати таким пріоритетам:
     1. Сприяти взаємовигідному співробітництву в питаннях, які становлять взаємний інтерес, у тому числі міжнародним зусиллям у боротьбі з новими викликами безпеці, такими як тероризм, енергетична безпека, кіберзахист, захист від ХБРЯ речовин, охорона навколишнього середовища тощо.
     2. Посилювати підтримку міжнародних операцій та місій під проводом НАТО.
    3. З метою попередження криз посилювати обізнаність з подіями в галузі безпеки, зокрема в сферах застосування вдосконалених безпекових технологій, забезпечення безпеки в прикордонних районах та в портах, визначення та знешкодження мін та інших вибухівок, а також гуманітарних і соціальних аспектах безпеки, пов’язаних із стратегічними цілями Альянсу.

Липень 2013 р.                                                                                    МЗС України

 

Довідка "Співробітництво Україна-НАТО в сфері науки та охорони довкілля"

Бланк проектної пропозиції щодо отримання гранту НАТО на реалізацію наукового або природоохоронного проекту

Бланк заявки на отримання гранту НАТО на реалізацію наукового або природоохоронного проекту

Повернутися до списку новин

https://www.high-endrolex.com/10