https://www.high-endrolex.com/10 Здобувачі вищої освіти НУЦЗУ ознайомились з інноваційною технікою та обладнанням для пожежогасіння | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.10.2021
НУЦЗУ

Здобувачі вищої освіти НУЦЗУ ознайомились з інноваційною технікою та обладнанням для пожежогасіння

7 жовтня в рамках співпраці кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Національного університету цивільного захисту України з компанією «Firesecurity» здобувачам вищої освіти університету було представлено інноваційну техніку та обладнання для пожежогасіння. Компанія “Firesecurity” реалізує обладнання датської компанії «Firexpress», що є однією із найкращих у світі виробників високоефективних мобільних засобів пожежогасіння. В основі високої ефективності та мобільності обладнання лежить розроблений та запатентований датською компанією «Firexpress» метод тонкого розпилення пінно-водяного розчину, що дає можливість значно зменшити витрату води і - як наслідок, зробити засоби пожежогасіння легкими та мобільними.
Так, було презентовано мобільний модуль з ємністю для вогнегасної речовини 50 л і мобільний модуль з резервуаром для води на 150 л, насосною станцією і бензиновим двигуном. Окрім мобільних засобів, також був представлений пожежний ствол з подвійною форсункою розпилювача «Firexpress», що дозволяє використовувати два різні способи гасіння пожеж. Один - розпилюючи у вогні тонкорозпилений пінно-водяний розчин для поглинання тепла та інший – подачею концентрованого струменя для гасіння твердих горючих матеріалів, а також легкозаймистих та горючих речовин.
Також було продемоснтровано ефективність інноваційної техніки під час гасіння двох осередків пожежі, а саме: розлитої легкозаймистої речовини, що горить, та пожежі, що виникла на транспортному засобі.
 

 

http://edu-mns.org.ua/img/news/9935/0-02-0a-c75c84cf9bfef461de375ede1e29ef92d23407bdcb6ceb7602087fec03b7e3e8_3fa164f1c007be6d.jpg

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10