https://www.high-endrolex.com/10 На базі НУЦЗУ розпочався третій навчальний тренінг для керівників підрозділів радіаційного, хімічного та біологічного захисту ДСНС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.10.2021
НУЦЗУ

На базі НУЦЗУ розпочався третій навчальний тренінг для керівників підрозділів радіаційного, хімічного та біологічного захисту ДСНС

11 жовтня на базі Національного університету цивільного захисту України стартував третій навчальний тренінг для керівників підрозділів радіаційного, хімічного та біологічного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій в рамках Проєкту «Посилення спроможності України щодо реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з небезпечними хімічними речовинами».
До Харкова з'їхалися понад 40 фахівців підрозділів ДСНС з радіаційного, хімічного та біологічного захисту. Організаторами заходу є координатор проєктів ОБСЄ в Україні, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Національний університет цивільного захисту України
Метою тренінгу стало апробація "Рекомендацій з розробки модульної навчальної програми для осіб молодшого, середнього та старшого начальницького складу ДСНС України, які беруть участь в реагуванні на події із небезпечними хімічними, радіаційними та біологічними речовинами", розроблених національними експертами в рамках проєкту.
Так, 11 жовтня науковці навчально-наукової лабораторії екстремальної та кризової психології університету провели для фахівців підрозділів ДСНС з радіаційного, хімічного та біологічного захисту соціально-психологічний тренінг “Відпрацювання технік взаємодії з постраждалими з різними психологічними моделями поведінки внаслідок надзвичайних ситуацій, пов’язаних із небезпечними хімічними речовинами”. Особливу увагу було закцентовано на психологічних проблемах, які виникають під час організації та проведення деконтамінації в умовах масового отруєння, та шляхах їх розв'язання. Також у форматі командно-ділової гри було відпрацьовано техніки взаємодії з екстреними службами та ЗМІ під час реагування на надзвичайні ситуації.
12 жовтня фахівці розглянуть процедуру міжвідомчої взаємодії в умовах РХБ інциденту: завдання та роль підрозділів екстреної допомоги населенню, правоохоронних органів, місцевої влади під час реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з небезпечними хімічними речовинами.
У заключний день пройде тренінг «Реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з небезпечними хімічними речовинами. Практичний тренінг для рятувальників» із залученням представників засобів масової інформації.

 

 


Національний університет цивільного захисту України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10