RSS

Новини навчальних закладів

22.03.2021
НУЦЗУ

Представник НУЦЗУ взяв участь у роботі Міжнародного наукового онлайн-вебінару в межах діяльності Міжнародного інноваційно-прикладного центру «Водна Артерія»

Відбувся міжнародний науковий онлайн-вебінар у межах діяльності Міжнародного інноваційно-прикладного центру «Водна Артерія», що розпочав роботу у березні 2021 року на базі Сумського державного університету.

Під час онлайн-вебінару було відзначено пріоритети розвитку Центру «Водна Артерія», що сформований на міждисциплінарних засадах та є координаційним осередком для розроблення інноваційних проєктних пропозицій, які орієнтовані на грантову діяльність міжнародного рівня, промислове впровадження інженерних рішень раціонального природокористування, визначення енергоефективних рішень водоочищення та водопідготовки, впровадження замкнутих систем поводження із водними ресурсами.

З доповідями щодо розвитку напрямів співпраці у науковій сфері в межах діяльності Центру «Водна Артерія» взяли участь представники партнерських організацій із Білорусії (Поліський державний університет), Німеччини (Технічний університет, м. Берлін), Чехії (Чеський університет природничих наук у Празі), Австрії (Університет природних ресурсів та наук про життя), Словаччини (Технічний університет, м. Кошице), Франції (Національний інститут прикладних наук, м. Ліон) та Японії (Інститут низьких температур, Хоккайдо Універеситет).

1.png (500×227)

В онлайн-вебінарі із доповіддю виступив представник Національного університету цивільного захисту України Роман Пономаренко, доктор технічних наук, заступник начальника кафедри пожежної та рятувальної підготовки факультету оперативно-рятувальних сил.

3.png (500×239)

4.png (500×283)

В результаті проведення заходу були визначені стратегічні пріоритети розвитку Центру «Водна Артерія» для організації роботи над спільними грантовими пропозиціями на міжнародному рівні. 

 

Із записом вебінару можна ознайомитись за посиланням:

https://youtu.be/PMyr2dHnu-k

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.