RSS

Новини навчальних закладів

28.09.2020
ІДУ НД ЦЗ

На пожежно-випробувальному полігоні ІДУ НД ЦЗ розпочато випробування дослідного зразка в рамках виконання дослідно-конструкторської роботи за шифром “Піна - засіб”

 

25 вересня поточного року на пожежно-випробувальному полігоні ІДУ НД ЦЗ розпочато попередні (приймальні) випробування дослідного зразка малогабаритного засобу пожежогасіння компресійною піною, створеного в рамках виконання дослідно-конструкторської роботи за шифром “Піна - засіб”, що виконується науково-випробувальним центром Інституту на замовлення Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України. Випробування проводилися комісійно із залученням представника замовника роботи.

 

Цього дня перевірці підлягала така одна із основних характеристик дослідного зразка засобу, як вогнегасна здатність до гасіння пожеж класів А та В згідно із ДСТУ EN 2:2014, при цьому застосовували модельні вогнища пожежі рангів 4А та 144В відповідно до ДСТУ 3734-98.

 

Дослідний зразок засобу пожежогасіння споряджувався 6% робочим розчином піноутворювача загального призначення для гасіння пожеж, що відповідає вимогам ДСТУ 3789:2015 та широко застосовується у практичній роботі пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України.

Гасіння обох згаданих модельних вогнищ пожежі оператору вдалося успішно здійснити з перших спроб.

По результатам першого дня роботи, членами комісії з проведення попередніх (приймальних) випробувань відмічено такі позитивні моменти створеного дослідного зразка малогабаритного засобу пожежогасіння компресійною піною, по відношенню до існуючих світових аналогів, зокрема:

- відносна простота технічного виконання засобу;

- здатність засобу до ефективного пожежогасіння компресійною піною, утвореною із робочих розчинів піноутворювачів як загального, так і спеціального призначення;

- можливість технічного обслуговування та переспорядження засобу після використання без залучення виробника засобу чи уповноваженого представника.

У подальшому протягом вересня/жовтня поточного року членами комісії будуть продовжуватись роботи із проведення попередніх (приймальних) випробувань та оформлення їх результатів.

 

 

 

 

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.