RSS

Новини навчальних закладів

02.03.2020
НУЦЗУ

Американські та українські практичні психологи обмінялись досвідом

28 лютого професор департаменту соціальної роботи університету Монмута, міжнародний інструктор з надання психологічної допомоги у надзвичайних ситуаціях Американського Червоного Хреста (Нью Йорк, США), стипендіат програми Фулбрайт Майкл Кронін із робочим візитом відвідав Національний університет цивільного захисту України.
Професор Кронін поділився досвідом надання першої психологічної допомоги в надзвичайних ситуаціях на території США під час терористичної атаки 11 вересня та урагану Катріна, міжнародних місій у Конго та Палестині. Під час спілкування зі студентами та курсантами соціально-психологічного факультету університету було обговорено особливості надання психологічної допомоги вразливим групам населення, а також американський колега розповів про свою співпрацю з представниками Українського Червоного Хреста та надав корисні поради щодо попередження професійного вигорання майбутніх фахівців.
Під час другої частини візиту представники науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру поділилися своїм досвідом роботи у надзвичайних ситуаціях. Начальник лабораторії Світлана Лєбєдєва розповіла про алгоритми психологічної допомоги постраждалим під час Скнилівської трагедії, особливості евакуації постраждалих внаслідок вибухів артилерійських складів, руйнування багатоповерхових будинків, вибухів на шахтах та продемонструвала можливості Центру впровадження психотренінгових технологій НУЦЗУ.
Майкл Кронін визначив високий професіоналізму українських колег, обговорив з ними питання взаємодії з іншими спеціальними службами, проблеми психологічної підготовки дітей до дій у надзвичайних ситуаціях  та наголосив на перспективності подальшого співробітництва з науково-дослідною лабораторією університету. 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.