https://www.high-endrolex.com/10 У ЧlПБ відбулася IV Всеукраїнська науково-практична конференція «Організаційно-управлінське та економіко-правове забезпечення діяльності Єдиної державної системи цивільного захисту (ЄДСЦЗ)» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.03.2019
ЧІПБ НУЦЗУ

У ЧlПБ відбулася IV Всеукраїнська науково-практична конференція «Організаційно-управлінське та економіко-правове забезпечення діяльності Єдиної державної системи цивільного захисту (ЄДСЦЗ)»

22 березня в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України співробітники кафедри управління у сфері цивільного захисту провели IV Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Організаційно-управлінське та економіко-правове забезпечення діяльності Єдиної державної системи цивільного захисту (ЄДСЦЗ)».
З вітальним словом до присутніх на пленарному засіданні звернувся в. о. начальника інституту Олександр Тищенко: «Проводячи традиційно цей захід, ми розуміємо, що виховання у майбутніх фахівців самостійності, творчого мислення та відповідальності є основним нашим завданням. Важливою передумовою вдосконалення цих якостей була і залишається наука, яка, зрозуміло, не в змозі розвиватися без обміну досвідом між різними науковими школами та пошуку можливостей для апробації та впровадження результатів досліджень».
Олександр Михайлович привітав переможців та призерів олімпіади з навчальної дисципліни «Управління діяльністю органами і підрозділами цивільного захисту», яких визначила профільна конкурсна комісія.
До участі в роботі конференції долучилися представники Національного університету цивільного захисту України, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Національної академії внутрішніх справ України (м. Київ), Одеського державного університету внутрішніх справ, Одеської національної академії харчових технологій, Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, Черкаського державного технологічного університету, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Черкаської медичної академії.
Також важливу частку в обговорення проблемних питань внесли представники наукових установ і практичних підрозділів Управління ДСНС України у Черкаській області, Управління ЦЗ ОДА у Черкаській області, Науково-дослідного проектно-конструкторського та технологічного інституту макрографії (м. Харків), Навчально-методичного центру У ДСНС України у Черкаській області, Навчального пункту АРЗ СП УДСНС України у Черкаській області.
Конференція продовжила свою роботу у секціях: «Нормативно-правове регулювання ЄДСЦЗ: стан та проблеми», «Організаційно-управлінське забезпечення діяльності ЄДСЦЗ», «Соціально-економічне забезпечення діяльності ЄДСЦЗ» та «Проблеми соціальної реабілітації та медичного забезпечення в сучасних умовах».
Зважаючи на актуальність питань, висунутих на обговорення цьогоріч, варто зазначити, що фахові доповіді, повідомлення, діалоги та дискусії однозначно сприяли розвитку вітчизняної науки і подальшому вдосконаленню якості основного продукту вищої школи – особистості молодого фахівця. Так, новацією IV Всеукраїнської науково-практичної конференції стала доповідь курсантки 1-го курсу ЧІПБ Ольги Романюк, яка є здобувачем ступеня «магістра». Під науковим керівництвом викладача кафедри іноземних мов Ольги Крічкер курсантка англійською мовою ознайомила присутніх із результатами своїх досліджень.
Сьогодні курсанти, студенти й ад’юнкти мали можливість поспілкуватися на науковому рівні, обмінятися ідеями і обговорити наукові проблеми, оволодівши практичними навичками у сфері наукової діяльності, зрештою, зав’язати або зміцнити дружні стосунки з учасниками з інших навчальних закладів.

 

 



Відділ зв’язків з ЗМІ та РГ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10