https://www.high-endrolex.com/10 Співробітники НУЦЗУ запатентували чотири наукові розробки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.02.2018
НУЦЗУ

Співробітники НУЦЗУ запатентували чотири наукові розробки

25 січня 2018 року відповідно до Закону України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» в Державному реєстрі патентів України зареєстровані чотири чергові наукові розробки, заявником і власником яких є Національний університет цивільного захисту України.
14 лютого університет отримав підтверджуючі документи – оригінал патенту України на винахід та три патенти та корисні моделі:
Авторами розробки «Спосіб термомеханохімічної оцінки якості коксу є колектив кафедри спеціальної хімії та хімічної технології факультету оперативно-рятувальних сил у складі доцента Дмитра Трегубова, начальника кафедри Олени Тарахно та заступника начальника кафедри Костянтина Жернокльова.
Застосування даного способу дозволяє отримати за новим принципом показник реакційної здатності коксу з високою чутливістю вимірювання та проводити експрес-оцінку якості коксу; визначати термомеханічну міцність, інтенсивність стирання, робочу теплотворну здатність коксу в умовах досліду.
Авторами розробки «Спосіб гасіння пожежі мобільним роботом» є творчий колектив у складі проректора з наукової роботи Володимира Андронова, начальника відділу організації науково-дослідної роботи науково-дослідного центру Євгенія Рибки, наукового співробітника цього ж відділу Бориса Поспєлова та старшого наукового співробітника наукового відділу з проблем цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки науково-дослідного центру Наталі Дейнеко.
Даний спосіб дозволяє підвищити ефективність гасіння пожеж з використанням мобільних роботів за рахунок скорочення часу гасіння та витрат вогнегасної речовини.
 
Авторами розробки «Пожежний монітор» є творчий колектив у складі головного наукового співробітника науково-дослідного центру Юрія Абрамова, головного наукового співробітника наукового відділу з проблем цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки науково-дослідного центру Олексія Басманова та ад’юнкта Джавіда Саламова.
Запропонована конструкція забезпечує підвищення величини кутової швидкості переміщення струменя вогнегасної речовини навколо вертикальної вісі пожежного монітора.
 
Авторами розробки «Система зберігання та подачі водню» є творчий колектив у складі головного наукового співробітника науково-дослідного центру Юрія Абрамова, професора кафедри фізико-математичних дисциплін факультету техногенно-екологічної безпеки Валентини Кривцової та начальника докторантури, ад’юнктури Андрія Михайлюка.
Дана система забезпечує безперервну подачу водню до споживача за рахунок реалізації регулювання процесу генерації водню.
 
Як зауважив проректор з наукової роботи Володимир Андронов, у 2017 році університет подав 45 заявок та отримав 43 охоронних документи на право інтелектуальної власності, а протягом січня-лютого 2018 року подано 18 заявок та отримано 2 патенти на винаходи, 3 – на корисні моделі, а також 8 позитивних рішень за результатами експертизи по суті на відповідність умовам патентоздатності.
Побажаємо авторам подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства!
 
Євгеній Рибка, відділ організації науково-дослідної роботи НУЦЗУ, прес-служба НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10