RSS

Новини навчальних закладів

08.02.2018
ЛДУ БЖД

Тренінг для підвищення кваліфікації військових перекладачів у Харкові

У Харкові відбувся черговий тренінг з підготовки перекладачів щодо застосування англійської технічної термінології в контексті гуманітарного розмінування, в якому взяв участь професор Богдан Шуневич, директор Навчально-наукового інституту психології та соціального захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.
Навчальний курс був проведений Женевським міжнародним центром з гуманітарного розмінування (Geneva International Centrefor Humanitarian Demining, GICHD) у рамках подальшої підтримки програм з протимінної діяльності в Україні.
Курс розроблений працівниками GICHD спільно з Данською радою у справах біженців, Данською групою з розмінування. Метою курсу є створення групи експертів-перекладачів, які знають спеціалізовану термінологію, що підвищить здатність таких навчань і консультативних місій.
Учасниками тренінґу були перекладачі від Міністерства оборони України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (OSCESMM), Данської групи з розмінування, Організації життєзабезпечення в небезпечних зонах (HALOTrust), Програми розвитку ООН в Україні, Швейцарського фонду з протимінної діяльності.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.