RSS

Новини навчальних закладів

18.10.2017
НУЦЗУ

Співпраця психологів ДСНС з Міжнародним медичним корпусом

13 жовтня 2017 р. у м. Полтаві старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту України Овсяннікова Я.О. та психолог відділу СГР та психологічного забезпечення ЦЗД ГУ ДСНС України у Полтавській області Ватульова Т. О. провели тренінг «Перша психологічна допомога». Тренінг відбувся за матеріалами «Методичного посібника для орієнтації працівників на місцях» Всесвітньої організації охорони здоров’я. У заході взяли участь 17 психологів Служби порятунку з різних областей України та 10 фахівців з державних установ і громадських організацій.

Тренінг був організований та проведений за підтримки представництва Міжнародного Медичного Корпусу в Україні в рамках проекту «Налагодження психосоціальної підтримки та забезпечення психічного здоров’я в Україні».

В рамках тренінгу обговорено питання щодо визначення й основ першої психологічної допомоги, застосування принципів першої психологічної допомоги, атакож підбито підсумки отриманих навичок з першої психологічної допомоги, щодо турботи про себе та команду.

Окрім цього, старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Овсяннікова Я.О. взяла участь у дводенних навчальних заходах із застосування «Керівництва МПК з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в умовах надзвичайної ситуації» (МПК – Міжвідомчий постійний комітет, створений генеральною Асамблеєю ООН) на базі ГУ ДСНС України у Полтавській області 12 жовтня 2017 р.

За результатами тренінгу був отриманий сертифікат з Керівництва МПК з Психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в умовах надзвичайної ситуації.

 

Науково-дослідна лабораторія екстремальної та кризової психології.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.