https://www.high-endrolex.com/10 Ректор НУЦЗУ Володимир Садковий особисто знайомив американських експертів з безпеки компанії «GSS» з матеріальною базою і навчально-тренувальним полігоном навчального закладу | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.07.2017
НУЦЗУ

Ректор НУЦЗУ Володимир Садковий особисто знайомив американських експертів з безпеки компанії «GSS» з матеріальною базою і навчально-тренувальним полігоном навчального закладу

Знайомство з відпрацювання практичних навичок вихованців НУЦЗУ почалось з відвідування водоймища, де готуються фахівці служби цивільного захисту для  проведення водолазних робіт. Далі експерти перейшли на тренувальний майданчик з розміновування, де практичні вправи  продемонстрували курсанти-піротехніки. Вразила гостей висока підготовка курсантів на навчальній башті, де проводиться відпрацювання виконання нормативів з саморятування з вікна 4 поверху, а також рятування постраждалого з використанням спеціального висотного спорядження.  А поруч з баштою  був розгорнутий намет, де свою роботу  з постраждалим внаслідок надзвичайної ситуації показали екстремальні психологи НУЦЗУ. Під час екскурсії полігоном західні партнери побачили, , як проходить ліквідація умовної аварії  з розливом (або викидом) небезпечних хімічних речовин. В приміщенні теплодимокамери на тренажері «лабіринт» в задимленому  середовищі з використанням сучасних апаратів на стислому повітрі «Драгер» пройшло відпрацюванням вправ рятування постраждалого.
Як вважає ректор Національного університету цивільного захисту України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий, можливість ознайомлення американських фахівців з конкретними аспектами діяльності  університету  Держслужби з надзвичайних ситуацій представляє  взаємовигідний практичний інтерес.
 Візит американських фахівців у галузі безпеки до Харкова і  Національного університету цивільного захисту України проходить    з метою ознайомлення з практикою організації та взаємодії відповідних структур нашого міста до реагування при виникненні надзвичайних ситуацій, а також обміну досвідом у роботі служб з надзвичайних ситуацій, оперативного реагування та підготовки кадрів для Державної служби з надзвичайних ситуацій України.
Американська компанії «Джуліані сек'юріті енд Сейфті»  понад 20 років опікується питаннями внутрішньої та зовнішньої безпеки. Одне з основних напрямків діяльності зарубіжної компанії - це консультування міст в сфері безпеки.
Під час інтерв’ю українським ЗМІ, виконавчий директор компанії «GSS»  Джон Хувейн  поділився   найбільш успішними досягненнями Нью-Йорка у галузі  безпеки, а також досвідом, який акумулювався з інших міст світу. У ході візиту до НУЦЗУ західні експерти  надали вичерпні консультації  рятувальникам університету  у сфері безпеки та надання ефективних послуг мешканцям міста.
На сьогоднішній день одним із важливих  і пріоритетних напрямків  роботи  університету ДСНС є обмін міжнародним досвідом у питаннях ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, якісної взаємодії з усіма  структурами в епіцентрі НС,  вирішенні актуальних проблем щодо удосконалення безпеки  українських міст і селищ, а також  забезпечення життєдіяльності.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Ігор Котов
НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10