RSS

Новини навчальних закладів

30.05.2017
НУЦЗУ

Участь співробітників НУЦЗ України в навчально-методичному зборі з питань організації заходів радіаційного і хімічного захисту населення і територій!

25-26 травня 2017 року на базі Головного управління ДСНС України у Одеській області відбувся навчально-методичний збір з начальниками (представниками) хіміко-радіометричних, хіміко-радіологічних лабораторій територіальних органів ДСНС України, наукових установ та навчальних закладів. Від Національного університету цивільного захисту України в цьому заході взяли участь заступник начальника кафедри спеціальної хімії та хімічної технології, полковник служби цивільного захисту Костянтин Жернокльов та старший викладач кафедри спеціальної хімії та хімічної технології, майор служби цивільного захисту Дмитро Тарадуда. Учасникам заходу довели вимоги законодавчих та нормативно-правових актів щодо порядку організації роботи хіміко-радіометричних та хіміко-радіологічних лабораторій ДСНС, jзнайомили із сучасними засобами індивідуального захисту, технічними засобами здійснення радіаційного і хімічного контролю, методами виявлення та ідентифікації забруднюючих речовин. Науковці обговорили питання щодо завдань та можливостей ХРЛ під час виникнення надзвичайних ситуацій (аварій, подій) та ліквідації їх наслідків, а також обмінялись досвідом у сфері організації діяльності хіміко-радіометричних та хіміко-радіологічних лабораторій ДСНС (розроблення документів, надання послуг тощо).
Під час проведення Збору було організовано заслуховування лекцій щодо завдань та можливостей ХРЛ під час виникнення надзвичайних ситуацій (аварій, подій) та ліквідації їх наслідків, проведено ознайомлення із сучасними зразками технічних засобів здійснення радіаційного і хімічного контролю, а також проведено практичні тренінги із застосування сучасних засобів індивідуального захисту та ознайомлення з методами виявлення та ідентифікації забруднюючих речовин. Також в ході Збору для учасників заходу було організовано виїзд до Державного спеціалізованого підприємства «Одеський державний міжобласний спеціалізований комбінат», де зберігаються радіоактивні відходи, що були зібрані на території південного регіону України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.