https://www.high-endrolex.com/10 В НУЦЗУ під час комплексних тактико-спеціальних навчань було презентовано розкладну рятувальну драбину | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.04.2017
НУЦЗУ

В НУЦЗУ під час комплексних тактико-спеціальних навчань було презентовано розкладну рятувальну драбину

7 квітня в Національному університеті цивільного захисту України під час проведення комплексних тактико-спеціальних навчань з управління силами та засобами під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру було презентовано суперлегку розкладну рятувальну драбину. Авторами винаходу є начальник кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт Віталій Собіна та доцент цієї ж кафедри Дмитро Соколов. У 2016 році у конкурсі на кращу продукцію у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки І місце у номінації «Технічне оснащення пожежних та аварійно-рятувальних загонів: пневматичний, електричний гідравлічний, ручний допоміжний інструмент та обладнання для рятувальників» посіла розробка НУЦЗУ «Розкладна рятувальна драбина».
Як зазначив начальник кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт Віталій Собіна, винахід у рятувальній справі важить 5 кілограмів, у зібраному вигляді вміщується у рюкзак і розкладається шляхом штекерного з'єднання сходинок між собою.
На навчаннях курсанти показали, як можна використовувати драбину для рятування постраждалих при різноманітних умовах: пожежі, авіакатастрофі,  у завалах зруйнованих будівель тощо.
Наразі розкладну рятувальну драбину використовують у навчальних цілях, але науковці НУЦЗУ сподіваються, що винахід будуть використовувати у рятувальних підрозділах ДСНС України.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото — Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10