RSS

Новини навчальних закладів

17.01.2017
НУЦЗУ

На допомогу майбутнім рятувальникам

На кафедрі організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт Національного університету цивільного захисту України побачила світ новий навчальний посібник “Исследование термодинамической напряженности на рабочих местах при воздействии высоких температур”. Упорядниками є авторський колектив у складі А.С. Бєлікова, С.Ю. Рагімова, Е.Є. Стрежекурова, В.О. Собини, Д.П. Дубініна, В.А. Шаломова.
У монографії наведено низку досліджень з термічної напруги на робочих місцях, з кількісної оцінки теплозахисних матеріалів з наступною розробкою індивідуальних і колективних засобів захисту. Проведений аналіз умов праці дозволив виявити як наявні, та і ненаявні вторичні джерела надлишкового теплового випромінювання та визначити вимоги, на основі яких розробити методику щодо визначення терморадіаційної напруги на робочих місцях з надлишковим тепловим випромінюванням. Удосконалено існуючі засоби контролю для підвищення точності вимірювань, для розширення обсягів отримуваної інформації характеристик теплового випромінювання, а також для ефективності засобів захисту від надмірного теплового випромінювання і для створення нових теплозахисних матеріалів і покриттів. Розробки, отримані у результаті досліджень можуть використовуватись для захисту працівників на робочих місцях з підвищеними тепловиділеннями у різноманітних галузях, в тому числі оцінка пожежної безпеки дії вогневого впливу розміщеного обладнання і машин на працівників.
Навчальний посібник призначено для здобувачів вищої освіти, науково-педагогічних працівників, аспірантів та докторантів.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.