RSS

Новини навчальних закладів

02.12.2016
НУЦЗУ

Співробітники НУЦЗУ запатентували чергову наукову розробку

10 листопада 2016 року відповідно до Закону України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» в Державному реєстрі патентів України зареєстрована чергова наукова розробка, заявником і власником якої є Національний університет цивільного захисту України.
1 грудня університет отримав підтверджуючий документ – оригінал патенту України на корисну модель:
«Спосіб визначення динамічних характеристик теплових пожежних сповіщувачів». Автором розробки є творчий колектив у складі головного наукового співробітника науково-дослідного центру Юрія Абрамова, начальника кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт факультету цивільного захисту Віталія Собини та ад’юнкта Ярослава Кальченка.Реалізація запропонованого способу дозволяє визначити динамічні властивості теплових пожежних сповіщувачів в частотній області.
 
Як зауважив проректор з наукової роботи Володимир Андронов, протягом 2016 року університетом вже подано 40 заявок та отримано 31 патент України (5 – на винаходи, 22 – на корисні моделі, 4 авторські свідоцтва), а також 5 позитивних рішень за результатами експертизи по суті на відповідність умовам патентоздатності.
Бажаємо авторам подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства!
 
 
Євгеній Рибка, відділ організації науково-дослідної роботи НУЦЗ України, прес-служба НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.