https://www.high-endrolex.com/10 Курсант НУЦЗУ отримала диплом ІІІ ступеня у Всеукраїнському етапі VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.10.2016
НУЦЗУ

Курсант НУЦЗУ отримала диплом ІІІ ступеня у Всеукраїнському етапі VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка

Проведення VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка стало вже доброю традицією в нашій державі. Його мета - сприяння утвердженню державного статусу української мови в країні, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання пошани до культури й традицій українського народу, любові до рідного краю, готовності творити добрі справи задля Батьківщини.
Всеукраїнський етап цього престижного турніру стартував одночасно в один день в усіх регіонах України за єдиними завданнями, підготованими МОН для кожної вікової категорії учасників: учнів 5–11 класів ЗНЗ і професійно-технічних навчальних закладів, студентів і курсантів вищих навчальних закладів I–IV рівня акредитації усіх форм власності.
За підсумками конкурсу, курсант 2-го курсу факультету цивільного захисту Національного університету цивільного захисту України Дар’я Клімова, яка посіла ІІІ місце на обласному етапі, повторила цей результат на всеукраїнському рівні. Вона увійшла до четвірки найкращих в Україні знавців української мови й творчості Великого Кобзаря серед курсантів вищих військових навчальних закладів I–IV рівнів акредитації.
Як відзначила завідувач кафедри мовної підготовки Ірина Богданова, це спільна перемога Дар’ї та її консультанта — старшого викладача Олени Старової. Дар’я ще на перших заняттях продемонструвала блискуче знання української мови та щире захоплення національною культурою і, як виявилося, неодноразово брала участь у мовознавчих конкурсах під час навчання в школі. А Олена Старова, яка в минулому теж була переможцем різноманітних мовознавчих конкурсів та студентських олімпіад, допомогла дівчині гідно розкрити свої здібності під час обласного та всеукраїнського етапів конкурсу.
За словами Дар’ї, вона навіть не сподівалася такого високого результату, але зупинятися на досягнутому не збирається, тож цього року разом зі своїм консультантом уже розпочала підготовку до VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка й до Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова».
Вітаємо нашу переможницю й бажаємо їй натхнення й подальших успіхів!



Кафедра мовної підготовки, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ



 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10