https://www.high-endrolex.com/10 У ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля відкрили оновлений Народний музей | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.04.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

У ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля відкрили оновлений Народний музей

26 квітня в інституті до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи біля монументу Героям Чорнобиля відкрили оновлений Народний музей.
На урочистому відкритті виконуючий обов’язки начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України Олександр Тищенко зазначив: «Новий, сучасний музей є важливим етапом у вихованні та підготовці фахівців рятувальної справи – шануючи історію свого навчального закладу, вони примножать його славу та в майбутньому доповнять музей новими експонатами».
На заході були присутні: лідер громадського руху «Рідна країна», громадсько-політичний діяч Микола Томенко, перший заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко, заступник міського голови Ігор Коломоєць, начальник Управління ДСНС України у Черкаській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь, голова Всеукраїнської Асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту Віктор Доманський, начальник Управління персоналу ГУ ДСНС України у м. Києві Станіслав Тараненко, заступник навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України ім. Ігоря Момота полковник Валентин Сухомлин, представники громадських організацій, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС та її наслідків, ветерани навчального закладу.
За вагомий внесок у підготовку вогнеборців-учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди відкриття оновленого Народного музею колектив Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля отримав пам’ятний знак «Ліквідатору аварії на ЧАЕС» від Управління ДСНС України у Черкаській області. Також присутні ліквідатори отримали відзнаки та почесні грамоти від Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту.
Далі керівництво інституту та гості взяли участь у церемонії відкриття оновленого музею ЧІПБ, а настоятель православного храму інституту на честь ікони Божої Матері «Неопалима Купина» протоієрей В’ячеслав провів церемонію освячення.
У зібрання музею увійшли унікальні фото, картини, стенди, архітектурні моделі, технічне обладнання роботи рятувальників минулих часів, історичні експонати становлення і розвитку навчального закладу. Також там представлені матеріали та література про Чорнобильську катастрофу, дарунки випускників, очільників, ліквідаторів ЧАЕС і багато іншого. Представлені експозиції оформлені за хронологічно-тематичним принципом:
«Україна – моя Батьківщина»,
«Черкащина – історичне серце і душа України»,
«Історія пожежної охорони України (від зародження до 1917 р.)»;
«Історія пожежної охорони України (20 – 80 рр. ХХ ст.)»;
«Черкаське пожежно-технічне училище (1973 – 1981 рр.)»;
«Черкаське пожежно-технічне училище (1981 – 1995 рр.)»;
«Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (1996 – 2003 рр.)»;
«Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (2004 – 2007 рр.)»;
«Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля»;
«В основі професіоналізму – практичне навчання»;
«Поступ у майбутнє до нових вершин»;
«Наукова, навчальна та міжнародна діяльність»;
«Вони пішли у безсмертя».


 

 

Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10