https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти ЛДУ БЖД на найвищій вершині Львівської області | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.09.2011
ЛДУ БЖД

Курсанти ЛДУ БЖД на найвищій вершині Львівської області

Для шанувальників активного відпочинку осінь – надзвичайно яскрава пора року! Восени не вирватись в гори – втратити чимало позитивних вражень і справжнього задоволення від побачених краєвидів, які саме цієї пори року переливаються різними кольорами! Золотиста трава, зелено-жовте листя дерев, синювате небо, подих теплого, не спекотного повітря, стиглі червонобокі брусниці, де-не-де залишилась і чорниця, горобина, а грибів стільки осінню!!! Вирвавшись з трудових навчальних буднів хоча би на один день в гори, повертаєшся в русло життя з новими силами, енергією, враженнями і робота чи навчання сприймається зовсім по-новому!
Ось і курсанти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, під керівництвом викладача кафедри інформаційних технологій та телекомунікаційних систем Грицюк Мар'яни, на вихідні вирушили у невеличку мандрівку на найвищу вершину Львівських Бескидів – гору Параска (1268 м) (фото 5-7). В хорошу погоду її далеко видно з прикарпатських рівнин, а панорами з вершини гори – одні з найпротяжніших в Бескидах.
Подорож почалася 24 вересня вранці поїздом зі Львова до м. Сколе Львівської обл. Протяжність маршруту від ст. Сколе до вершини і назад – 20 км, набір висоти – 800 м. На хребет веде стрімкий, але нетривалий (2 год.) підйом старим мішаним лісом (фото 1,2). Далі до самої вершини стежка звивається мальовничим полонинським хребтом з невеликим перепадом висот (фото 3,4). Тривалість підйому – 3,5 год., спуску – 2,5 год.
Погода виявилась щедрою і подарувала мандрівникам тепле сонце, освіжаючий вітер, синювате небо і хорошу видимість на десятки кілометрів гірських хребтів. Отримавши масу задоволення та нових вражень, дорогою назад, учасники подорожі завзято обговорювали майбутні осінні походи неодмінними учасниками яких будуть курсанти та студенти Львівського ДУ БЖД.



М.Ю. Грицюк, викладач кафедри ІТТС, альпініст

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10