https://www.high-endrolex.com/10 Із золотом - до України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.11.2006
НУЦЗУ

Із золотом - до України

Мета – тільки перемога! Чемпіоном світу повернувся Винник Олександр, курсант І курсу факультету цивільного захисту населення і територій, з ХІV Міжнародних змагань з гирьового спорту, що відбулися 23-29 листопада у латвійському містечку Огра.  

Уродженець Кіровоградської області, чемпіон світу з гирьового спорту у ваговій категорії до 60 кг з дев’яти років займався цим видом спорту. А віддав його до такої спортивної секції батько, аби виріс фізично загартованим. І показав син відмінні результати. У 2005 році виборов ІІ місце на першості світу з гирьового спорту у М Казань, а у 2006 році став  третім  у своїй ваговій категорії у довгому циклі у цих же змаганнях. А от 25 листопада 2006 року став чемпіоном світу у ваговій категорії до 60 кг у двобор’ї. На Міжнародному чемпіонаті були представники з одинадцяти країн, серед яких – США, Канада, Росія, Білорусь, Фінляндія, Швейцарія та інші. За 10 хвилин переможцем було зроблено 34 товчки та 80 ривків, що за світовими стандартами склало 74 бали. Цей результат став визначальним у спортивному житті Олександра. « Результатом я задоволений, але можна було б краще виступити, - зазначає новоспечений чемпіон-гирьовик. – Перед змаганнями прийшлося схуднути на 3 кг за два дні, аби підходити під світові стандарти – вагову категорію до 60 кг. Саме це позначилось при штовханні гир. У мене було вісім сильних суперників. Важкувато прийшлося. Першими привітали з перемогою батьки…переживали».

За Олександра переживав і його тренер -  двічі чемпіон світу з гирьового спорту у ваговій категорії до 90 кг В’ячеслав Кононович. «Ми пишаємося тим, що Україна серед одинадцяти сильних суперників посіла перше місце у загальнокомандному заліку на цих змаганнях. – говорить В’ячеслав. – Задоволений я виступом свого вихованця. Саме такі випробування, про які говорив Олександр щодо схуднення, і виявляють вольовий характер справжнього чоловіка. Таким повинен бути майбутній рятувальник. Саша сьогодні працює над тим, щоби виконати нормативи майстра спорту міжнародного класу. Для цього він має всі можливості. Велике спасибі керівництву Університету, що знайшло можливість відправити нас на Міжнародні змагання і постійно надає всіляку допомогу розвитку такого виду спорту».

До речі, на цих Міжнародних змаганнях виступав і сам тренер. Він посів 4 місце у ваговій категорії до 90 кг. Мимоволі пригадується крилатий вислів: такими не народжуються - такими стають. Тільки завдяки рішучості, наполегливості, старанності. А такі якості притаманні справжньому рятувальникові.

 Хочеться побажати спортивній гордості Університету подальших перемог – і так тримати!

Коленко В.В., прес-центр університету

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10