https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти і студенти відзначили своє свято | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.11.2006
ЛДУ БЖД

Курсанти і студенти відзначили своє свято

17 листопада, згідно указу Президента України, в нашій державі відзначають Міжнародний день студента.
Як розповідає нам історія, Міжнародний День студента було проголошено на міжнародних студентських зборах в Лондоні у 1941 році в пам’ять про антифашистські виступи чеських студентів в листопаді 1939 року, що закінчилися 17 листопада масовими каральними операціями проти студентів.
Студенти є найбільш динамічною частиною суспільства. Вони глибше та емоційніше переживають процеси та зміни, мають свій сучасний і прогресивний погляд на вирішення різноманітних проблем, і загалом є відчутною частиною управлінського механізму держави. В час розбудови і становлення України, як правової держави, роль високоосвіченої та прогресивної молоді значно зростає. Студентська молодь - майбутнє нації, провідник соціальних змін, економічного та технічного прогресу.
До Міжнародного Дня студента у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності організовано та проведено ряд цікавих, пізнавальних та розважальних заходів.
З самого ранку в церкві Покрови Пресвятої Богородиці зібралися всі студенти університету, а її настоятель отець Роман Великий відслужив службу Божу. В другій половині дня факультетом цивільного захисту ЛДУ БЖД МНС було проведено історичну вікторину «Краєзнавець» в якій взяли участь п’ять команд, до складу яких входили курсанти і студенти навчального закладу. Очолював компетентне та поважне журі перший проректор університету, полковник Мирослав Коваль. Призовий фонд конкурсу становив 500 гривень, заробити які кожна команда мала змогу власним інтелектом і певна річ знаннями з історії України.
Однією з центральних подій цього дня стало урочисте відкриття інтелектуально-розважального центру «Альма-матер». Символічну стрічку перерізав ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, генерал-лейтенант служби цивільного захисту Михайло Козяр, котрий зазначив: «Ви довго йшли до того, щоб носити це почесне звання, приклали усіх зусиль щоб проявити себе кращими з кращих. Щиро бажаю Вам щоб ці найтрепетніші роки студентського життя принесли найтепліші та найсвітліші емоції і сподівання. Цінуйте кожну мить, проявляйте свій потенціал, не бійтеся бути активними і брати ініціативу у свої руки».
Тепер курсанти і студенти за власною ініціативою мають можливість влаштовувати запальні вечірки, дискотеки, творчі вечори. Слід зазначити, що таких інтелектуально-розважальних центрів у ВНЗ західної України майже немає, їх можна перерахувати на пальцях. Це дуже зручно мати на території університету такий розважальний центр де б можна було відпочити, провести репетицію, - зазначив курсант Андрій Щур.
Але «самий смак» чекав на студентів та курсантів ввечері на дискотеці, перед початком якої відбувся конкур «Міс Рятівниця». За це почесне звання змагалося 8 чарівних дівчат. Того дня вони мали змогу проявити всю свою красу, чарівність, оперативність та боєздатність. Перед ними склали бойовий одяг та спорядження… Ні вдягали дівчатка його без поспіху та обмежень в часі, а от роздягалися вже відповідно до нормативних вимог – ну просто захоплююче дійство! Продовжила вечір святкова дискотека із запальними танцями та цікавими конкурсами.
Отож, бажаю щоб збулися всі Ваші найсокровенніші мрії та бажання, а доля благословляла щедротами, удачею та добробутом!
Зі святом шановні студенти та курсанти!

 

 

 

 



Антон Крук
речник ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10