https://www.high-endrolex.com/10 У Варшаві провідні фахівці світу обговорили питання евакуації людей з будівель | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

05.04.2011
ЛДУ БЖД

У Варшаві провідні фахівці світу обговорили питання евакуації людей з будівель

У Варшаві провідні науковці Євросоюзу та США обговорили проблеми екстреної евакуації людей з об’єктів з масовим перебуванням людей. Захід пройшов на базі Головної школи пожежно-рятувальної служби Республіки Польща. Участь у науково-практичній конференції «Екстрена евакуація людей з будинків» взяли понад 250 провідних фахівців та науковців світу. Україну на конференції представляв проректор з науково-дослідної роботи Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС, кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Василь Ковалишин.


Науковці обговорили актуальні питання сьогодення: поведінка людей при пожежах та інших надзвичайних ситуацій, що вимагають евакуації; нові аналітичні та інженерні методи для евакуації людей з будівлі; оцінка ризиків і методів, заснованих на проектування та планування евакуації; практики планування, організації та управління евакуацією людей; ролі і діяльності аварійно-рятувальних служб під час евакуації людей.
Василь Ковалишин зазначив, що ефективність екстреної евакуації людей з будівель і споруд є дуже важливою проблемою сьогодення особливо на стадії проектування. Досвід останніх років показує, що цій проблемі приділяється все більше уваги. «Сьогодні гостро стоїть питання щодо необхідності додаткових досліджень в питаннях пов'язаних з евакуацією людей, для забезпечення достатнього рівня безпеки життєдіяльності. Наші вчені активно працюють над цими питаннями», - додав В. Ковалишин.
Речник ЛДУ БЖД МНС Антон Крук розповів, що на конференції вирішили розробити загальноєвропейські нормативні документи щодо евакуації людей з приміщень з масовим перебуванням людей. «Група науковців Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України, під керівництвом доктора технічних наук, професора Юрія Рака вже здійснила розрахунок часу та шляхів евакуації людей на Львівському стадіоні, який будують до Євро-2012. Дана методика враховує рекомендації УЄФА та нормативні вимоги відповідних регламентуючих документів нашої держави», - розповів речник ЛДУ БЖД МНС Антон Крук.

Прес-служба ЛДУ БЖД МНС
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10