https://www.high-endrolex.com/10 Психологія та безпека Євро-2012. Науковці НУЦЗУ з питань екстремальної та кризової психології провели з донецькими правоохоронцями та рятувальниками психологічний тренінг | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

09.03.2011
НУЦЗУ

Психологія та безпека Євро-2012. Науковці НУЦЗУ з питань екстремальної та кризової психології провели з донецькими правоохоронцями та рятувальниками психологічний тренінг

На людей накидається сітка. Завдання створити паніку. Тільки так, впевнені психологи, міліціонери зможуть глибше зрозуміти суть натовпу. Дитячі забавки мають на меті серйозні результати. Розпізнати серед вболівальників неадекватного, перешкодити масовим заворушенням і ввічливо зустріти гостей Євро. Особовий склад МНС та МВС до майбутнього Чепіонату з футболу готується психологічно. Тренінг пройшов на базі навчального центра Будьонівського райвідділу ГУ МВС в Донецькій області, а проводили його Світлана Лєбєдєва, т.в.о начальника науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології НУЦЗУ, старший науковий співробітник, кандидат психологічних наук, майор служби цивільного захисту та Ігор Поляков, начальник відділення впровадження психотренінгових технологій, старший лейтенант служби цз.
Мета тренінгу – оптимізація та розвиток професійної, соціально-психологічної та інтеркультурної компетенції працівників психологічних служб МВС та МНС. У програмі тренінгу:   ідентифікація себе з Євро-2012, інтеркультурна комунікація та толерантність під час проведення масових заходів; сприйняття себе і зовнішнього світу; психологія групи та натовпу; хуліганські дії та паніка. Одна із вправ тренінгу була націлена на виявлення у вболівальників заборонених предметів таких як зброя, файєри, алкоголь шляхом візуальної діагностики. Всього за  період тренінгу учасники пройшли 20 вправ. Також під час тренінгу міліціонери та рятувальники «обмінювались» професіями, щоб краще і ґрунтовніше зрозуміти один одного. Так, міліціонери детально вивчали особливості надання екстреної психологічної допомоги під час можливих надзвичайних ситуацій, тоді як рятувальники заглиблювались вивченням суті правопорушень.  П’ятнадцять учасників тренінгу переконані, що погравшись в такі психологічні ігри співробітники міліції зможуть у майбутньому перешкодити заворушенням у натовпі вболівальників, запевняє Ігор Поляков.
Тренери та учасники психологічного тренінгу дійшли висновку – під час  великомасштабних заходів у працівників в погонах головна задача – фахово спрацювати на безпеку людини. Крім того, міліціонери та рятувальники визнали,  що тема  безпеки проведення Еврочемпіонату в Україні є актуальною не тільки для працівників МВС та МНС лише тих міст, де мають бути проведені матчі Евро-2012 - Києва, Львова, Донецька та Харкова, а й для всієї країни. 
Керівники ГУ МВС в Донецькій області вручили свідоцтва про проходження тренінгу «Психологія і безпека ЄВРО-2012». Незабаром екстремальні психологи НУЦЗУ проведуть тренінги в Києві та Львові.

 

Лариса Кошеварова

Національний університет цивільного захисту України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10