https://www.high-endrolex.com/10 За навичками – у віртуальний світ. Розроблений фахівцями Національного університету цивільного захисту України програмний тренажер з формування навичок прийняття рішень користується неабиякою популярністю у слухачів НУЦЗУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.02.2011
НУЦЗУ

За навичками – у віртуальний світ. Розроблений фахівцями Національного університету цивільного захисту України програмний тренажер з формування навичок прийняття рішень користується неабиякою популярністю у слухачів НУЦЗУ

Новий програмний тренажер із формування навичок прийняття рішень  при руйнуванні житлового будинку розроблено сумісними зусиллями викладачів та науковців кафедри пожежної тактики і аварійно-рятувальних робіт та центру інформаційних технологій НУЦЗУ. Про комп’ютерні інновації в інтерв’ю прес-службі навчального закладу розповів начальник  відділу інформатизації та комп’ютерних систем навчання ЦІТ  НУЦЗУ Олександр Буданов.

- Алгоритм тренажера основан на событиях реальных чрезвычайных ситуаций в г. Днепропетровске и г. Евпатория. Желающему проверить свои знания,  предлагается выступить в роли начальника караула подразделения, прибывшего первым к разрушенному зданию. Провести разведку, потушить огонь, найти и спасти пострадавших, - вот неполный перечень задач, которые ему предстоит выполнить. В тренажере использованы ролевая видеосъемка, 3D компьютерное моделирование, записи радиообмена. В качестве “актеров” на реальном завале выступили преподаватели кафедр и курсанты университета. Тренажер используется на занятиях по дисциплине “Организация аварийно-спасательных работ”.  Также тренажер будет интересен практическим работникам МЧС.  Программный тренажер выпущен на DVD-диске и доступен в отделении редакционно-издательской деятельности, - пояснив майор служби цз  Олександр Буданов.

Роботу  з комп’ютерної графіки вищезгаданого навчального програмного тренажера працівники НУЦЗУ завершили у вересні 2010 року і розмістили демонстраційний відеоролик на веб-порталі. Треба відмітити, що протягом неповних п’яти місяців до програмного тренажера вже звернулись понад 200 людей. Статистика ЦІТ вишу показує – програмний тренажер залишається і досі популярним. І залишиться, бо справу роблять фахівці вищого ґатунку.  Віртуальне відео реально служить справі рятувальників – своєчасно запобігти, фахово врятувати, оперативно допомогти.

 

Лариса Кошеварова

Національний університет цивільного захисту України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10