https://www.high-endrolex.com/10 Офіцери Національного університету цивільного захисту України вийдуть на танц-пол при повному парадному обмундируванні рятувальника і з дружинами в ошатних вечірніх сукнях. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.12.2010
НУЦЗУ

Офіцери Національного університету цивільного захисту України вийдуть на танц-пол при повному парадному обмундируванні рятувальника і з дружинами в ошатних вечірніх сукнях.

Кращих офіцерів Харківського військового гарнізону  та рятувальників Національного університету цивільного захисту України запросили  до одного із клубів першої столиці  для участі в офіцерському балі, присвяченому Дню Збройних сил України. На незвичному балі, що його вже вчетверте організовує для слобожанських військовиків Харківська міська рада, судячи з усього, цілком утішно почуватиметься  кільком сотням офіцерів із числа льотчиків і танкістів, рятувальників і піхотинців, військових лікарів і зв’язківців.
Власне, поринути в атмосферу захоплюючого дійства наразі прийдуть майже чотири сотні військових зі своїми супутницями. Насолодитися ж дивовижною аурою балу можливостей не бракуватиме. Організатори всіляко подбали, аби вся атмосфера свята була витримана в кращих традиціях старовинних балів, починаючи з інтер’єру приміщення в стилі старовинного замку, вартою з лицарською зброєю і закінчуючи вишуканим частуванням. А ще – слушною нагодою засвоїти мистецтво старовинних танців. «Щоб відтворити атмосферу славнозвісних офіцерських балів XIX століття», – принагідно поділився  у своєму інтерв’ю начальник відділу виховної та соціально-гуманітарної роботи НУЦЗУ, полковник служби цивільного захисту Юрій Хуртов, - організаторам балу із Харківської міської ради  довелося залучити навіть харківських істориків. Ті охоче надали консультації з того, як проводили раніше лицарські, гусарські та царські бали».
 Офіцери Національного університету МНС вже не перший рік братимуть участь у військовому маскараді до Дня Збройних Сил. Тим-то в кожного з військових офіцерів та їхніх дам серця цього разу, здається,  дух перехоплювалюватиме, коли вже на підходах до зали гостей зустрічатимуть стилізовані лицарі та інші костюмовані персонажі з вишуканими манерами, надаючи святові справжньої старовинної атмосфери.
Обіцяють, що дивовижним полонезом відкриють бал юні вихованці Харківського військового ліцею.
Велелюдне товариство військових офіцерів та їхніх дружин привітають керівники місцевої влади та інші поважні гості. Міська влада слобожанської столиці пишається тим, що Харків – єдине місто України, де кілька років тому вирішили відродити традиції проведення офіцерських балів. Відтак і цього разу на його учасників чекає вельми насичена програма: майстер-класи бальних танців (полонез, мазурка, вальс), виступ хореографічних і музичних колективів міста. Однак найголовніше, що до всього танцювального дійства цього вечора  залучиться практично все  офіцерство з їхніми подругами-дружинами. Як свідчить попередній досвід проведення балів, вальс, краковяк, менует, як з’ясувалося, військовим цілком до снаги. Танцювальні пари вправно покажуть себе й у полонезі, і в мазурці, і в інших старовинних танцях. Очікується , що чи не найбільше загальне захоплення поважної публіки викликає старовинний танець галоп. Підпрягуться до нього на танцполі практично всі офіцери та їхні дружини. Учасники балу упевнені, що запальні танці  викличуть найзворушливіші емоції.
У перебіг піднесено врочистого заходу під дзвінкі литаври традиційно й нагороджуватимуть військових, й обиратимуть королеву балу. Рятувальники-учасники балу очікують, що цьогорічний офіцерський бал у Харкові виявиться набагато яскравішим за три попередні. Організатори ж не приховують: попри прагнення зробити все максимально стилізованим під історичну минувшину та в дусі традицій, доведеться дещо адаптувати свято й під сучасність. Зазвичай на давніх балах, приміром, категорично заборонялося вживати спиртні напої. У даному разі вирішили відійти від традиції. Бо хіба можна було в розпал свята обійтися без кришталевого передзвону келихів з іскристим шампанським?!.

Нагадаємо, що початок проведення серії офіцерських балів у Харкові було покладено у 2007 році. Відтоді кожного разу охочих потрапити на бал більше, ніж може вмістити зал.

 

Лариса Кошеварова

Національний університет цивільного захисту України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10