https://www.high-endrolex.com/10 11 кандидатів на навчання із Республіки Азербайджан пройшли первинну підготовку в Національному виші МНС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.11.2010
НУЦЗУ

11 кандидатів на навчання із Республіки Азербайджан пройшли первинну підготовку в Національному виші МНС

Протягом двох тижнів у Національному університеті цивільного захисту України тривали курси первинної підготовки для кандидатів на навчання із Республіки Азербайджан. Іноземці вивчали українську мову, статути Збройних Сил України, займалися стройовою та фізичною підготовкою, знайомились із розпорядком дня курсантів навчального закладу. Як зазначає заступник начальника 1-го курсу факультету оперативно - рятувальних сил майор служби ЦЗ Андрій Мех, з першого дня перебування в університеті хлопцям було важкувато адаптуватися до нових умов життя. Але настанови старших командирів, їх уважне ставлення та сприятливий психологічний клімат зробили свою справу. Вже після закінчення первинної підготовки юнаки продовжили навчання на факультетах пожежної безпеки та оперативно-рятувальних сил. Сьогодні вони в строю!
Нагадаємо, що на підставі досягнутої у 2005 році угоди між Міністерствами МНС Азербайджану та України в Національному університеті цивільного захисту МНС розпочато навчання азербайджанських курсантів за напрямом «Пожежна безпека». Крім того, співробітники МНС Азербайджану в навчальному закладі проходять курси підвищення кваліфікації.
А у ході нещодавнього перебування делегації Академії МНС та Бакинського пожежно-технічного училища МНС Азербайджанської Республіки було складено план співробітництва між спорідненими структурами МНС країн співдружності – обмін науковими досягненнями, викладачами та студентами.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ





 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10