https://www.high-endrolex.com/10 Дубинська чудотворна ікона Божої Матері в ЛДУ БЖД | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.10.2010
ЛДУ БЖД

Дубинська чудотворна ікона Божої Матері в ЛДУ БЖД

25 жовтня з 9.00 до 14.00 у Церкві Покрови Пресвятої Богородиці, яка розташована на території Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС, з благословенням митрополита Львівського і Сокальського, Високопреосвященнішого Димитрія, перебувала Дубинська чудотворна ікона Божої Матері.
О 9.00 ікону зустріли настоятель церкви о. Роман Великий, ректор Університету Михайло Козяр, керівний та науковий склад Університету, усі бажаючі громадяни міста. Із особового складу Університету було створено живий ланцюг. Кожен мав можливість підійти та помолитися до чудотворної ікони.
Образ являє собою зразок іконописної краси і вишуканості, її можна поставити поруч із кращими творами великих майстрів церковного мистецтва. Колись ікона мала дорогоцінні ризи, що служили доказом благоговійної поваги, яку ця древня святиня викликала у віруючих людей.
У революційні і післяреволюційні роки ікона була у молитовному користуванні святого преподобного о. Лаврентія Чернігівського. Цією іконою (ХІХ ст.) він благословив своїх духовних дітей, коли подвизався (ніс послух регента хору) в Пустинно-Рихлівському Свято-Миколаївському монастирі. Тепер Дубинська ікона Божої Матері "подорожує" парафіями міст і сіл України, виділяючи цілюще миро, як вияв Божої милості.
Молившись перед цією іконою багато людей отримували зцілення від різних душевних і фізичних недуг. У 2004 році відбулося чудо – ікона почала мироточити. Цей образ і сьогодні несе на собі велику благодатну цілющу силу та допомагає в скорботних обставинах.



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС, ФОТО - Назар Коляда

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10