https://www.high-endrolex.com/10 Без права забуття. Курсанти-рятувальники пишуть про Велику Вітчизняну війну. Вихованці Національного вишу МНС продовжують університетську книгу пам’яті «Ніхто не забутий, ніщо не забуто» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.10.2010
НУЦЗУ

Без права забуття. Курсанти-рятувальники пишуть про Велику Вітчизняну війну. Вихованці Національного вишу МНС продовжують університетську книгу пам’яті «Ніхто не забутий, ніщо не забуто»

28 жовтня Україна відзначить 66 річницю визволення від німецько-фашистських загарбників. Зараз в навчальному закладі проходять заходи у рамках акції-пам’яті «Визволення України від фашистських загарбників – ще одна золота сторінка в історії України». Твори курсантів Івана НарочногоРомана Шендри   та Максима  Литовченка пропонуємо читачам університетського сайту.

Прес-служба навчального закладу нагадує, що до 65-річчя Великої Перемоги у Великій Вітчизняній війні ще у 2009 році в Національному університеті цивільного захисту України стартувала соціально-виховна акція «Ніхто не забутий, ніщо не забуто». Учасники Акції вивчають історичні події війни 1941-1945 рр. під час проведення поза навчальної роботи за такими напрямами:

- вивчення бойового шляху військових частин і формувань, які обороняли чи визволяли міста, села, райони, дій партизанських загонів і підпільних груп, які сприяли армії в боротьбі за звільнення України та СРСР від загарбників;

- дослідження основних аспектів створення радянського підпілля та партизанських формувань, складання усної історії людського виміру війни шляхом документування усних спогадів: фронтовиків, дітей війни, працівників тилу, осіб, які працювали в колгоспах, на спорудженні оборонних рубежів, заготівлі палива, продуктів тощо; в'язнів нацистських таборів; остарбайтерів; людей, що проживали на окупованій території - мешканців населених пунктів, де проживають учасники Акції.

Умовами проведення Акції для кожного учасника є наявність світлин із родинних фотоальбомів про близьких родичів (дідів, прадідів, бабусь, прабабусь та ін), які:

- безпосередньо брали участь у бойових діях під час Великої Вітчизняної війни;

- перебували на окупованій фашистами території;

- працювали в тилу;

- вели партизанську підривну діяльність;

- вивезені на примусові роботи;

- перебували у фашистських концтаборах;

- під час війни були дітьми (зараз мають статус дітей війни).

Тема війни – без права забуття. Електронна книга пам’яті Національного вишу МНС вийде друкованим окремим виданням у наступному році.

 

Сектор взаємодії з громадськістю та ЗМІ НУЦЗУ

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10