RSS

Новини навчальних закладів

07.06.2006
НУЦЗУ

Внесок курсантів Університету у ліквідацію пожежі на заводі „Мівіна”

До місця події за підвищеним номером складності було направлено декілька підрозділів МНС, але цього не вистачило, тому до місця пригоди було викликано 20 одиниць пожежної та рятувальної техніки та близько 100 чоловік особового складу МНС. Серед них – 20 курсантів факультету наглядово-профілактичної діяльності та стільки ж курсантів факультету пожежно-рятувальних сил.

„Наш черговий підрозділ було піднято за тривогою біля першої години ночі. – говорить Листопад Юрій, курсант 3 курсу факультету наглядово-профілактичної діяльності. – Перед нами стояла задача – відправитись на допомогу пожежним підрозділам міста для ліквідації пожежі на заводі „Мівіна”. Брали участь безпосередньо у гасінні пожежі та охолодженні конструкцій”.

Сама пожежа виникла у виробничому цеху з виготовлення та фарбування поліетиленової плівки, що використовувалась як пакувальний матеріал. Горіла продукція цеху та заготовки для виробництва. Швидкому розповсюдженню вогню сприяло невчасне повідомлення про пожежу та велике горюче завантаження приміщень поліетиленовою плівкою і легкозаймистими рідинами (ацетон, нітрофарби тощо). За високої температури стіни будівлі почали деформуватись, тріскатись та обвалюватись...За таких умов працювали рятувальники підрозділів та наші курсанти, пліч-о-пліч.. єдина суцільна команда.

„Температура була дуже високою. – розповідає Кір’ян Олександр, курсант 3 курсу факультету наглядово-профілактичної діяльності. – Тріскались та обвалювались конструкції. Ламали зовнішню обшивку та подавали стволи на гасіння. Перебували на пожежі майже дев’ять годин. Відстояли котельну. Було страшно, але цікаво та відчайдушно. Такої масштабної пожежі мені ще доводилось гасити”. 

Справді, загальна площа пожежі склала 1500 квадратних метрів. Вогнем майже повністю було знищено складські приміщення. 5 червня ще ліквідували пожежу та проливали водою тліючі конструкції.

Попередньою версією щодо виникнення пожежі стало порушення правил пожежної безпеки у технологічному процесі.

Коленко В.В., нач сектора зв’язків з громадськістю та ЗМІ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.