https://www.high-endrolex.com/10 В ЛДУ БЖД МНС відбулося відкриття Спартакіади | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.09.2010
ЛДУ БЖД

В ЛДУ БЖД МНС відбулося відкриття Спартакіади

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності розпочала своє функціонування Спартакіада з професійно-прикладних видів спорту у 2010 – 2011 н. р. серед команд навчально-стройових підрозділів. Спартакіаду щорічно організовує кафедра спеціально-рятувальної підготовки та фізичного виховання під керівництвом начальника кафедри Андрія Ковальчука. Командні змагання відбуваються протягом усього навчального року та представлені різними видами: легка атлетика, загальна фізична підготовка, настільний теніс, міні-футбол, боротьба-самбо, гирьовий спорт, волейбол, легкоатлетичний крос та пожежно-прикладний спорт. Особовий склад учасників змагань представлений командами по 15 чоловік з кожного курсу.
У відкритті спартакіади взяли участь проректор зі стратегічного планування та контролю Роман Ратушний, заступник начальника фізкультурно-спортивного відділу обласної організації ФСТ «Динамо» Володимир Терпелюк, науково-педагогічні працівники, курсанти та студенти Університету.
Р. Ратушний у своєму виступі зазначив, що фізична підготовка є одними із приорітетних напрямків навчально-виховної діяльності навчального закладу. «Особлива увага до службово-прикладних видів, які сприяють підвищенню професійної майстерності, фізичної та психологічної підготовки майбутніх фахівців підрозділів МНС України. Провідну роль у цій роботі відіграє кафедра спеціально-рятувальної підготовки та фізичного виховання», - додав Р.Ратушний.
В Університеті діють секції з таких видів спорту: пожежно-прикладного, офіцерського триборства, боротьби самбо, боксу, стрільби з бойової зброї, легкоатлетичного кросу, футболу, волейболу, баскетболу, настільного тенісу, бойового гопака, пауерліфтингу та гирьового спорту. Профілюючим видом є пожежно-прикладний спорт. Збірні команди нашого Університету успішно виступають та є переможцями і призерами різноманітних Міжнародних та Всеукраїнських змагань. Серед спортсменів університету є такі, що вибороли перемогу для України на Чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту – Олександр Андрійчук та Сергій Присяженко. Зокрема, О. Андрійчук, став півфіналістом чемпіонату в підйомі по штурмовій драбині, а також срібним призером в змаганнях з бойового розгортання.
У нашому навчальному закладі підготовлено 13 майстрів спорту міжнародного класу, 140 майстрів спорту, 535 кандидатів в майстри спорту і понад 8300 спортсменів-розрядників.
У день відкриття були нагороджені минулорічні переможці Спартакіади 2009 – 2010 н. р. : І місце – команда 4 курсу факультету пожежної та техногенної безпеки, ІІ – команда 4 курсу факультету пожежно-рятувальної справи, а ІІІ – збірна 5 курсу факультету пожежної та техногенної безпеки. Переможці були нагородженні перехідними кубками і почесними грамотами. Побажаємо усім учасникам козацького гарту та посмішки фортуни.

Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10