https://www.high-endrolex.com/10 ЧЕТВЕРОНОГИЙ РЯТУВАЛЬНИК З АКАДЕМІЇ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ЗДОБУВ НОВІ НАГОРОДИ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.09.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ЧЕТВЕРОНОГИЙ РЯТУВАЛЬНИК З АКАДЕМІЇ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ЗДОБУВ НОВІ НАГОРОДИ

    Кінологічний розрахунок кінологічної служби Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) у складі провідника, курсанта 4 курсу факультету пожежної безпеки АПБ, молодшого сержанта служби цивільного захисту Марії Лихолай та її вихованця – 17-місячного добермана Клайда, 12 вересня здобув ще кілька нагород на щорічній сертифікованій виставці собак усіх порід САС UA «Полісся 2010», яку традиційно проводить Кінологічний союз України у м. Житомирі.

    Участь у виставці взяли 500 собак різних порід, усі вони були зареєстровані у спеціальному каталозі та мали змогу позмагатися своїми екстер’єрними та породними якостями у різних класах (кожен клас має свою вікову категорію).

    Пошуковий собака Клайд успішно виступив на всіх етапах виставки у своєму класі юніорів (собаки віком від 9 до 18 місяців). Як доберман, що отримав перше місце з оцінкою «відмінно» та звання «Кращий юніор» окремо за статевою приналежністю, був направлений до участі у порівняльному конкурсі на звання «Кращий юніор виставки». Після чого як кращий представник-юніор своєї породи Клайд взяв участь у порівняльному конкурсі на кращого представника своєї породи усіх вікових категорій, де поступився перемогою доберману із м. Києва, який виступав у класі «інтермедія» (собаки віком від 15 місяців). Останнім із здобутків цього дня для черкаського собаки–«рятувальника» став кубок учасника останнього етапу – конкурсу на звання кращого учасника виставки серед усіх порід.

    Як стверджує Марія Лихолай (дівчина тренує добермана із двохмісячного віку), найважливішим здобутком її вихованця на житомирській виставці є звання J-CAC «Кандидат у національні чемпіони краси». Це вже друге таке звання, яке має Клайд. Ще одне (потрібно мати три дипломи) – й улюбленець Академії пожежної безпеки отримає звання «Юний чемпіон України».

    Участь Клайда у виставках не заважає його щоденним тренуванням у пошуку людей, лише дисциплінує собаку та надихає його вихователів на нові досягнення.



 

Світлана Єренкова,
сектор зв’язків з громадськістю та ЗМІ
АПБ імені Героїв Чорнобиля
МНС України


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10