https://www.high-endrolex.com/10 Взято участь у науково-практичному семінарі з питань дослідження пожеж, що відбувся на Закарпатті | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.12.2023
ІДУ НД ЦЗ

Взято участь у науково-практичному семінарі з питань дослідження пожеж, що відбувся на Закарпатті

Головним управлінням ДСНС у Закарпатській області 29 листопада проведено науково-практичний семінар «Особливості огляду місця події (пожежі) та проведення пожежно-технічних досліджень (експертиз)».

Захід відбувся за участі представника слідчого управління ГУ Нацполіції в Закарпатській області, експерта Закарпатського НДЕКЦ МВС, спеціалістів дослідно-випробувальної лабораторії, інспекторського складу підрозділів ГУ ДСНС у Закарпатській області та Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту.

Відкриваючи роботу семінару, до присутніх з вітальним словом від керівництва ГУ ДСНС звернувся т.в.о. заступника начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям полковник служби цивільного захисту Роберт ВАРГА.

Від Інституту до участі у роботі семінару було запрошено начальника відділу досліджень, статистики пожеж та надзвичайних ситуацій науково-дослідного центру протипожежного захисту, кандидата технічних наук, полковника служби цивільного захисту Руслана КЛИМАСЯ, який представив учасникам зібрання доповіді на теми: «Правові підстави залучення фахівців ДСНС як спеціалістів до участі у кримінальному провадженні у справах по пожежам» і «Практика застосування приладів та обладнання під час дослідження пожеж».

Також обговорили особливості проведення огляду місця події слідчими у взаємодії з експертами МВС і фахівцями ДСНС; особливості кваліфікації кримінальних правопорушень, пов’язаних із пожежами; окремі аспекти дослідження подій, пов’язаних із пожежами; приділили увагу змінам, що передбачаються в законодавчих і нормативно-правових актах з питань дослідження й обліку пожеж.

Наприкінці заходу керівник дослідно-випробувальної лабораторії майор служби цивільного захисту Василь ДЮЛАЙ провів окреме заняття для інспекторського складу, тематикою якого були питання дослідження пожеж, призначення та проведення пожежно-технічної експертизи, основні принципи визначення причин виникнення пожеж, методики проведення огляду місця пожежі та застосування фото- і відеозйомки під час дослідження пожеж.

Підводячи підсумки роботи, учасники семінару дійшли згоди щодо необхідності в подальшому проводити подібні заходи співпраці між фахівцями підрозділів ДСНС і слідчими Нацполіції Закарпаття, що сприятимуть покращенню взаємодії в процесі розслідування та дослідження пожеж і підвищать їх професійний рівень.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10