https://www.high-endrolex.com/10 В НУЦЗУ відбулася зустріч капеланів силових структур | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.12.2022
НУЦЗУ

В НУЦЗУ відбулася зустріч капеланів силових структур

 

3 грудня  2022 року в навчально-науково-виробничому центрі Національного університету цивільного захисту України відбулася історична зустріч капеланів силових структур  «Капеланський патруль» під керівництвом Владислава Ткачова, представників райвідділів Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області та військових капеланів із США доктора Ларрі Андерсона та Алекса Герасимова.

У ході зустрічі було визначено, що реформування  системи національної безпеки в Україні охоплює усі сфери її життєдіяльності, а саме: законодавчу, службову, побутову, духовно-моральну, комунікаційну тощо. Основним чинником реформ стають вимоги суспільства до морально-ділових і духовних якостей рятувальників та правоохоронців, ефективності діяльності правоохоронних структур та формування механізмів здійснення об’єктивного громадського контролю за їх діяльністю. Важливо констатувати, що керівництво Міністерства внутрішніх справ України значну увагу в ході реформування приділяють саме цим питанням, здійснюючи пошук нових шляхів та підходів. Одним із цих кроків є вивчення іноземного досвіду взаємодії поліцейських структур з неурядовими та релігійними організаціями, а серед них - досвід військового капеланства у США та інших країнах світу.

Також науковці навчально-науково-виробничого центру запропонували систематизувати досвід розвитку капеланства в Україні та підготувати спільну монографію «Зарубіжний досвід правового регулювання діяльності капеланів: конституційно-правові дослідження», яка стане першим науковим дослідженням з цього напряму.

 

 

Національний університет цивільного захисту України

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10