https://www.high-endrolex.com/10 Працівники ІДУ НД ЦЗ взяли участь у проведенні тренінга в умовах воєнного стану у м. Києві | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.11.2022
ІДУ НД ЦЗ

Працівники ІДУ НД ЦЗ взяли участь у проведенні тренінга в умовах воєнного стану у м. Києві

 

 Щодня ми акцентуємо увагу суспільства на необхідності дотримання правил безпеки життєдіяльності. Але, враховуючи те, що зараз в нашій країні військовий стан, територія нашої держави, а особливо деокуповані території, забруднені підозрілими та вибухонебезпечними предметами, основні наші зусилля спрямовані на мінній безпеці.

19 листопада, рятувальники ДСНС взяли участь у проведенні спеціальних безпекових тренінгів в умовах воєнного стану. Зокрема, з мінної безпеки, як діяти під час сигналу "Повітряна тривога", надання першої домедичної та психологічної допомоги та правил пожежної безпеки.

Захід проходив на території одного із столичних торговельно-розважальних центрів.

В рамках заходу науково-педагогічні працівники кафедри домедичної підготовки Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту: Андрій Макаренко та Микола Долгий  проводили майстер-класи з надання першої домедичної допомоги. Присутні мали змогу потренуватися надавати першу домедичну допомогу, зокрема, накладати джгут, турнікет та пов’язку, робити масаж серця та штучне дихання.

Крім того, піротехніки ДСНС пояснили алгоритм дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, психологи, у свою чергу, розказали як подолати негативні емоційні стани, такі як істерика, ступор, тривожність та панічні атаки.

        Діти та дорослі з радістю підходили до встановлених локацій та отримували необхідні знання. Живе спілкування з рятувальниками та така форма навчання безпеці, у поєднанні з хорошими емоціями, досить ефективна, й чудово закарбовується у пам'яті.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10