https://www.high-endrolex.com/10 Російські окупанти знищили об'єкт національного надбання | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.04.2022
ІДУ НД ЦЗ

Російські окупанти знищили об'єкт національного надбання

 

Інститут державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту (далі – Інститут) утворено шляхом реорганізації Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту та Інституту державного управління у сфері цивільного захисту відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 лютого 2020 року № 49. Він є галузевим закладом вищої освіти, що здійснює освітню, наукову і науково-технічну діяльність у сфері цивільного захисту та належить до сфери управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

У складі Інституту функціонує пожежно-випробувальний полігон
(далі – Полігон), як науковий об'єкт, що становить національне надбання відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 листопада
2021 року № 1206.

До початку російського вторгнення в Україну на Полігоні на постійній основі проводились випробування з визначення показників  якості виробів і обладнання, пожежної техніки, пожежно-технічного  оснащення та спорядження, продукції протипожежного призначення та  засобів індивідуального захисту, а також пожежонебезпечності речовин, матеріалів, будівельних конструкцій, електротехнічних виробів тощо.

На Полігоні реалізовано 460 методів випробувань, для яких застосовувалися 64 одиниці верифікованого випробувального обладнання. Для проведення вимірювань використовувалось 150 одиниць засобів вимірювальної техніки.

Внаслідок збройної агресії російських військ та окупації Полігону,
що тривала 33 дні, Інститут зазнав значних матеріальних втрат, а саме: зруйновано будівлі та споруди Полігону, знищено випробувальне обладнання, яке є унікальним, викрадено матеріальні цінності, в тому числі комп'ютерна техніка, спалено транспортні засоби, спеціальна техніка, знищено музей Інституту з багаторічною історією (більше 90 років), пошкоджена адміністративна будівля Інституту тощо.

Разом з тим колектив Інституту готовий до викликів сьогодення і проводить певну роботу щодо відновлення у повному обсязі функціонування Полігону, як наукового об'єкту, що становить національне надбання, ліквідації наслідків повної окупації Полігону.

Проте самостійно, лише власними силами, без відповідної зовнішньої підтримки, вищезазначене здійснити неможливо.

Враховуючи наведене звертаємось з проханням розглянути можливість надання Інституту благодійної допомоги.

Це вимушений крок, адже на кону стоїть подальший розвиток науки у сфері пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту, збереження пожежно-випробувального полігону, як наукового об'єкту, що становить національне надбання.

Контактна особа:

Усик Світлана Олександрівна

Тел.: +380731165543;

Електронна адреса: idundcz@dsns.gov.ua

Заздалегідь вдячні за Вашу підтримку та сподіваємось на нашу подальшу плідну співпрацю.

Україна обов'язково переможе! Слава Україні!

 

https://idundcz.dsns.gov.ua/uk/news/rosiiski-okupanti-znishhili-objekt-nacionalnogo-nadbannya

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10