https://www.high-endrolex.com/10 Представниками ІДУ НД ЦЗ проведено навчання з питань охорони праці для посадових осіб органів та підрозділів ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.02.2022
ІДУ НД ЦЗ

Представниками ІДУ НД ЦЗ проведено навчання з питань охорони праці для посадових осіб органів та підрозділів ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області

 

Праця пожежного-рятувальника є однією із найбільш небезпечних видів професійної діяльності, тому питанням охорони праці приділяється постійна увага.

Так, на виконання наказу ДСНС України від 21.12.2021 № 849 «Про організацію навчання осіб середнього та старшого начальницького складу служби цивільного захисту в системі післядипломної освіти ДСНС у 2022 році» та відповідно до затвердженого плану-графіка, з 7-го по 11-те лютого працівники Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту проводили виїзні навчання з охорони праці з посадовими особами органів та підрозділів Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

«Такі заняття будуть сприяти підвищенню безпеки праці персоналу ДСНС та допоможуть попередити  травматизм під час виконання службових обов'язків»,–  зазначив професор кафедри профілактики пожеж та безпеки життєдіяльності населення інституту Ігор Васильєв.

У ході навчання вивчалися такі теми, як законодавство України про охорону праці, організація роботи з охорони праці, безпека праці в галузі, вибухонебезпека виробництва і вибухозахист, а також пожежна безпека та електробезпека. У ході занять розглядали й питання гігієни праці, медичних оглядів та профілактики професійних отруєнь і захворювань.

Важливим аспектом навчань були і лекції з питань надання першої допомоги потерпілим у разі нещасного випадку, а також управління роботами з профілактики та ліквідації наслідків аварій.

По завершенню навчального курсу та контролю рівня знань співробітники ДСНС отримають відповідні посвідчення з перевірки знань з питань охорони праці встановленого зразка.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10