https://www.high-endrolex.com/10 Фахівці НУЦЗУ провели заняття з безпеки життєдіяльності у Харківському санаторному навчально-виховному комплексі № 1 | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.04.2016
НУЦЗУ

Фахівці НУЦЗУ провели заняття з безпеки життєдіяльності у Харківському санаторному навчально-виховному комплексі № 1

20 квітня магістри управління та курсанти Національного університету цивільного захисту України у Харківському санаторному навчально-виховному комплексі № 1 провели надзвичайні заняття з безпеки життєдіяльності у рамках Дня цивільного захисту.
За задумом, осередком непередбачуваної ситуації стала актова зала, де виникла умовна пожежа. На стадіоні поблизу заднього двору будівлі виявили невідомий предмет. Коли пролунав сигнал тривоги, слухачі магістратури навчального закладу лейтенант служби цивільного захисту Роман Ревенко, лейтенант служби цивільного захисту Антон Алейников, старший лейтенант служби цивільного захисту Сергій Смолянинов і старший лейтенант служби цивільного захисту Борис Жировий «допомогли» педагогам і дітям своєчасно евакуюватись із небезпечних зон. А згодом понад 120 школярів та їх учителі змогли спостерігати гасіння реальної пожежі, пожежно-рятувальну техніку в дії, продемонстровану Державною пожежно-рятувальною частиною № 27. Підбивши підсумки евакуаційних заходів на плацу санаторного НВК, слухач магістратури лейтенант служби цивільного захисту Роман Ревенко визначив правильність та своєчасність дій як педагогів, так і учнів при евакуації з небезпечної зони.
У ході надзвичайних занять слухачі магістратури довели інформацію про порядок дій населення у разі виникнення радіаційного, хімічного та біологічного ураження й ознайомили присутніх із основними засобами захисту населення в зоні можливого радіаційного та хімічного забруднення та провели майстер-клас з надання домедичної допомоги. Школярі та вчителі також дізнались про порядок дій при виявленні незнайомого предмета у громадському місці, що може бути саморобним вибуховим пристроєм.
Курсанти 2-го та 5-го курсів факультету пожежної безпеки Ярослав Матірко та Олександр Руснак довели інформацію щодо профілактики пожеж у побуті, провели конкурси та вікторини щодо безпечної поведінки з вогнем та електроприборами, ознайомили із алгоритмом дій у разі виникнення непередбачуваної ситуації, а також наголосили на винятковій актуальності професії рятувальника.
У свою чергу, дітлахи показали рятувальникам виставу «Обережно – вогонь!».
Заходи, що проводять фахівці університету, є надзвичайно важливими, адже допомагають запобігти виникненню будь-яких нещасних випадків.
 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Олександра Руснака

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10