https://www.high-endrolex.com/10 Фахівці та курсанти НУЦЗУ провели майстер-класи з безпеки життєдіяльності для майбутніх медпрацівників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.04.2016
НУЦЗУ

Фахівці та курсанти НУЦЗУ провели майстер-класи з безпеки життєдіяльності для майбутніх медпрацівників

19 квітня співробітники факультету техногенно-екологічної безпеки, слухачі магістратури та курсанти факультету пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України у рамках Дня цивільного захисту провели майстер-класи з безпеки життєдіяльності для студентів та викладачів Харківського медичного коледжу №1.
Слухачі магістратури навчального закладу лейтенант служби цивільного захисту Роман Ревенко, лейтенант служби цивільного захисту Антон Алейников, старший лейтенант служби цивільного захисту Сергій Смолянинов довели інформацію про порядок дій населення у разі виникнення радіаційного, хімічного та біологічного ураження й ознайомили студентів і викладачів із основними засобами захисту населення в зоні можливого радіаційного та хімічного забруднення. Майбутні медичні працівники також дізнались про порядок дій при виявленні незнайомого предмета у громадському місці, що може бути саморобним вибуховим пристроєм. Найчастіше їх можна виявити у місцях масового перебування людей. Тому, фахівці університету наголосили - якщо виявлено підозрілий предмет на вулиці, слід негайно зателефонувати до Служби порятунку за номером «101» або у відділення міліції за номером «102», попередити перехожих про можливу небезпеку, очікуючи на прибуття рятувальників, огородити чимось небезпечне місце та відійти від знахідки на безпечну відстань (100 м). Для огородження слід скористатись будь-якими підручними матеріалами: гілками, мотузками, шматками тканини, камінням тощо.
А якщо виявлено підозрілий предмет у громадському транспорті та інших місцях скупчення людей, то рятувальники наголосили на особливій увазі та дотриманні таких правил - звернути увагу на залишені сумки, портфелі, згортки чи інші предмети, у яких можуть бути заховані саморобні вибухові пристрої; у разі виявлення підозрілого предмета негайно кнопкою виклику водія, переговорним пристроєм чи іншим способом повідомити про знахідку водія чи правоохоронців; не відкривати знайдені пакети чи сумки, не чіпати їх та повідомити людей довкола про можливу небезпеку.
Курсанти 2-го та 5-го курсів факультету пожежної безпеки Ярослав Матірко та Олександр Руснак довели інформацію щодо статистики та профілактики пожеж у побуті, алгоритму дій пересічного громадянина у разі виникнення непередбачуваної ситуації, а також наголосили на винятковій актуальності професії рятувальника.
Медичні працівники і рятувальники покликані виконувати одну благородну місію - захищати й оберігати життя і здоров’я людей. І, беззаперечно, краще попередити, ніж рятувати та допомагати. Тож, заходи, що проводять фахівці університету, є надзвичайно важливими, адже допомагають запобігти виникненню будь-яких нещасних випадків.



Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Олександра Руснака
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10