https://www.high-endrolex.com/10 Особливості функціонування промислових об’єктів у змісті навчальних питань з охорони праці | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.04.2016
НУЦЗУ

Особливості функціонування промислових об’єктів у змісті навчальних питань з охорони праці

«ФЕД» - всесвітньо відомий бренд у сфері авіаційного, оборонного та залізничного агрегатобудування. 18 квітня 2016 року майбутні фахівці з охорони праці НУЦЗУ на чолі з доцентом кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Оленою Шароватовою набували практичного досвіду майбутньої професійної діяльності, спостерігаючи за умовами праці, що характеризуються наявністю різного ступеня шкідливих факторів виробництва, а також аналізуючи особливості системи управління охороною праці на підприємстві та фінансування цих питань у межах, визначених нормативними вимогами.

Історичний екскурс у Музеї підприємства та відвідання Технічного кабінету заводу сприяли виникненню неабиякої зацікавленості присутніх особливостями становлення та розвитку об’єкту у різні часи його існування.

Професійна ж складова була актуалізована безпосередньо у виробничих цехах, де майбутні фахівці з охорони праці могли спостерігати реалії, що невдовзі стануть предметом їх трудової діяльності.

 

 

Особливості гальванічного та ливарного виробництва, термообробки й зварювання, заготовчого виробництва та виробництва гумовотехнічних і пластикових виробів, механообробки та виробництва пружин, а також інструментального виробництва змусили другокурсників суттєво замислитись над усією відповідальністю щодо управління безпекою праці трудящих такого підприємства. До того ж, під час заняття, незважаючи на невеликий обсяг професійних знань, від регламенту нормативно-правових актів до їх реального втілення курсантами і студентами була виявлена низка проблемних питань, що в умовах сьогодення потребують уваги та різного роду вирішення як з боку керівництва, так і відповідальних за безпеку праці.

Тож, проведене заняття вже вкотре актуалізувало проблемні питання сфери охорони праці, загострені у виробничому, екологічному, економічному та соціальному аспектах, та довело необхідність переорієнтації сучасного суспільства від технократичного стилю мислення до гуманістичного.

 

Олена Шароватова,

кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

 

Інформація офіційної веб-сторінки ДП ХМЗ «ФЕД» на

http://www.fed.ua

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10