https://www.high-endrolex.com/10 На Червонооскільському водосховищі пройшла широкомасштабна екологічна акція «Чистий берег Оскола». Сумісними зусиллями громад Харківщини борці за чисте довкілля зібрали більше десяти тонн сміття. Фото – відео матеріали | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.04.2016
НУЦЗУ

На Червонооскільському водосховищі пройшла широкомасштабна екологічна акція «Чистий берег Оскола». Сумісними зусиллями громад Харківщини борці за чисте довкілля зібрали більше десяти тонн сміття. Фото – відео матеріали

Курсанти-рятувальники, студенти, науково-педагогічні працівники НУЦЗУ рятували від сміття берегову зону водоймища. Упродовж 50-ти кілометрової берегової зони Червонооскільського водоймища Борівського та Куп’янського районів Харківської області також працювали на Дні довкілля особовий склад місцевих райвідділів ГУ ДСНС України у Харківській області, районна влада,  рибалки-любителі та бригади промислового лову, рибінспектори,  фахівців лісного господарства і обласного Управління водних біоресурсів,   місцеві мешканці Борової і Куп’янська,  школярі  та вчителі, члени громадських організацій.
 
Сповнені найпозитивніших емоцій, курсанти та студенти НУЦЗУ,  громадськість, рибалки і влада вважають за честь брати участь у подібних «рятівних заходах», виконуючи не лише професійний, а й загально Людський обов’язок … рятуючи довкілля для прийдешніх поколінь !
 
Забруднення ґрунтів, отруєння водоймищ, загазованість повітря, як результат хвороби, мутації, зникнення життя - це характерна картина сьогодення… Проблема забруднення навколишнього середовища у наш час екологами віднесена до глобальних проблем людства.
Однією з нагальних проблем взаємодії людини з природою є проблема відходів. Відомо, що обсяги промислових та побутових відходів у сучасному світі збільшуються, завдаючи неабиякої шкоди навколишньому середовищу та призводячи до незворотних процесів у природі. Дедалі більшої актуальності набуває проблема сміття, утилізації та переробки твердих побутових відходів.
Переконатись у надзвичайності цих проблем курсанти 1-го курсу і  студенти факультету техногенно-еклогічної безпеки НУЦЗУ матимуть  змогу діставшись берегів Червонооскільського водоймища.
У  Борівському і Куп’янському  районах рятувальники і учасники Акції докладуть всих зусиль, аби «врятувати» частинку навколишнього середовища.
Треба відмітити, що подібні Дні довкілля на Червоноскільському водосховищі вже проводились раніше. Десятки машин зібраного та вивезеного сміття це не так вже й багато було, але ж дається в знаки, коли озираєшся…
З усвідомленням, що Людина лише частина Природи, подібна діяльність формує почуття, що й Ти зробив щось для Довкілля, долучився до вирішення «глобальних» справ. Але у даній справі важливішим виявляється не досягти результату, а втримати його, бо, як відомо, чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять !
Організатор проведення Акції – Національний університет цивільного захисту України і громадська організація «Червонооскільська промислова Ліга».
 
 
Лариса Кошеварова
Фото-відео – Дар’я Ахмадуліна        
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10