https://www.high-endrolex.com/10 Навчально-тренінгові заняття для освітян Харкова - в ефірі місцевих ЗМІ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.04.2016
НУЦЗУ

Навчально-тренінгові заняття для освітян Харкова - в ефірі місцевих ЗМІ

Харківські рятувальники навчають вчителів правилам безпеки
Офіційний сайт Харківської міської ради

Тренінг з правил безпечної життєдіяльності для вчителів харківських шкіл пройшов сьогодні, 12 квітня, в Міському палаці дитячої та юнацької творчості.
Як зазначив начальник кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту України Ігор Толкунов, директора, вчителі та вихователі, відповідальні за життя дітей, повинні бути готові до будь-яких надзвичайних ситуацій. Учитель повинен уміти надавати першу медичну допомогу при сильних кровотечах, зупинці серця тощо.

«Наше життя сповнене небезпек, і якщо щось відбувається, діти не завжди можуть діяти самостійно. Їх охоплює паніка, страх, вони можуть діяти неправильно. Тому діти повинні знати, що у них є вчитель, класний керівник, який їм допоможе», - підкреслив Ігор Толкунов.

Сьогодні педагогам розповіли про способи евакуації, про дії при виявленні вибухонебезпечних предметів і в зонах, які заражені радіоактивними речовинами, продемонстрували засоби гасіння і спецформу. Крім того, в зв'язку з наближенням літа в тему сьогоднішнього тренінгу внесли правила поведінки на воді. Перед лекцією рятувальники продемонстрували педагогам евакуацію потерпілого з висоти.

Зазначимо, що фахівці НУЦЗУ регулярно проводять у школах дні цивільної оборони, а на базі свого вишу - тактичні навчання, на які часто запрошують і школярів.

http://www.city.kharkov.ua/uk/news/kharkivski-ryatuvalniki-navchayut-vchiteliv-pravilam-bezpeki-31435.html

Как харьковских учителей спасатели пожарным премудростям учили
Репортаж Ігоря Безкровного, ТРК «Харьковские известия»
Як правильно надати першу медичну допомогу, швидко і без паніки евакуювати дітей та що робити при виявленні хімічних речовин і вибухонебезпечних предметів. Всім тонкощам цих премудростей сьогодні навчали вчителів харківські рятувальники.
Сьогодні вони не навчають дітей, а самі отримують знання. Харківські рятувальники провели навчання для вчителів міських шкіл та показали, як слід себе вести у будь-яких надзвичайних ситуаціях.

Ірина Тарасенко головний спеціаліст Департаменту освіти

Такие занятия как сегодня мы проводим уже неоднократно. Проводили их с заместителями директоров и со специалистами, которые за этот вопрос отвечают, проводили мы их и с детьми. Сегодня у нас присутствуют учителя основ здоровья и защиты Отечества. Те знания и опыт, которые они получат они безусловно донесут детям.

Під час навчань рятувальники розповіли вчителям про всі типи пожежних сигналізацій, показали як надавати першу медичну допомогу. Також дали можливість приміряти засоби індивідуального захисту у разі виявлення хімічного чи радіаційного ураження. Не обійшлося і без доречних порад як вести себе у разі виникнення пожежі у навчальному закладі.

Ігор Толкунов начальник кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки НУЦЗ України

Естественно дети это в общем-то маленькие люди, которые не могут действовать самостоятельно. Это с одной стороны, а с другой - чувство страха, чувство паники может преобладать и ребёнок может себя повести совершенно непредсказуемо даже если он и научен. Поэтому тренировка должна с детьми быть многократная, естественно детки должны понимать что у них есть их старший товарищ - их учитель, их классный руководитель. Он тоже самое должен понимать, что он делает и действовать чётко, хладнокровно, если хотите тоже такое слово можно применить, для того чтобы дети видя перед собой лидера шли туда куда это именно необходимо.

Закінчився захід показовим рятуванням людини з третього поверху за допомогою спецобладнання. Рятувальники кажуть, подібні навчання найближчим часом вони планують провести у технікумах та вищих навчальних закладах міста.

http://izvestia.kharkov.ua/tv-proekty/hi/2096/1210984.html

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10