https://www.high-endrolex.com/10 Фахівці НУЦЗУ у рамках акції «Абетка рятувальників» провели навчально-тренінгові заняття з безпеки життєдіяльності для харківських освітян | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.04.2016
НУЦЗУ

Фахівці НУЦЗУ у рамках акції «Абетка рятувальників» провели навчально-тренінгові заняття з безпеки життєдіяльності для харківських освітян

 

 

 

 

 

 

12 квітня фахівці Національного університету цивільного захисту України у рамках акції «Абетка рятувальників» за підтримки Департаменту освіти Харківської міської ради провели навчально-тренінгові заняття з безпеки життєдіяльності для викладачів предметів «Захист Вітчизни», «Основи здоров’я», а також спеціалістів (методистів) управлінь освіти, відповідальних за організацію роботи з питань безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу. Загалом, учасниками заходу, що пройшов у Палаці дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради, стали майже 200 освітян зі 120 навчальних закладів міста.
Розпочався захід з демонстрації дій щодо рятування постраждалого з 3-го поверху будівлі, де були задіяні викладач кафедри пожежної та рятувальної підготовки старший лейтенант служби цивільного захисту Андрій Максимов і курсанти 4-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил Антон Давидкін, Денис Кубриш та Олексій Данченко. Про дії пересічного громадянина при виникненні загорання чи пожежі, ефективні технічні засоби для зниження ймовірності загибелі людей та зменшення збитків від пожеж, упровадження й експлуатацію сучасних систем автоматичного протипожежного захисту, а також профілактику пожеж у побуті розповів начальник кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій полковник служби цивільного захисту Олександр Дерев’янко.
Начальник кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки полковник служби цивільного захисту Ігор Толкунов, а також курсанти 4-го курсу факультету цивільного захисту Сергій Євсюков і Вадим Дерімов довели інформацію про порядок дій при виявленні вибухонебезпечних та невідомих предметів, населення у разі виникнення радіаційного, хімічного та біологічного ураження, педагоги ознайомились із пристроями радіаційної, хімічної розвідки та засобами захисту населення при виявленні радіаційного та хімічного ураження. Також фахівці університету провели майстер-клас з надання домедичної допомоги при травмуванні в умовах надзвичайних ситуацій.
«Сьогодні, у зв’язку із важкою ситуацією у нашій державі, - зазначив начальник кафедри полковник Толкунов, - є необхідність проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення з приводу порядку дій при виявленні вибухонебезпечних і підозрілих предметів. Слід наголосити, що проведення таких заходів може врятувати життя не одній людині, що безпосередньо наблизилась до небезпечної знахідки, а й іншим, які можуть винятково опинитись на цей момент у радіусі небезпечної зони ураження осколками та фугасною дією вибуху».
Викладач кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Валерій Бондар провів майстер-класи з правил поведінки пересічних громадян на воді та біля водоймищ.
«Такі соціально-просвітницькі акції, - зазначила представник Департаменту освіти Харківської міської ради Ірина Тарасенко, - фахівці НУЦЗУ проводять для харківських освітян щороку, вони стали вже традиційними. Неспроста сьогоднішньою цільовою аудиторію стали викладачі предметів «Захист Вітчизни», «Основи здоров’я», а також спеціалісти та методисти управлінь освіти, відповідальні за організацію роботи з питань безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу: вони розширили свої знання щодо порядку дій у разі виникнення непередбачуваних ситуацій, яку надалі доведуть до всіх учасників навчально-виховного процесу, в тому числі й до батьків учнів».
Рятувальники звернулися до присутніх із закликом бути пильними і обережними, а ще висловили сподівання, що інформація, отримана під час занять, навчить педагогів та їхніх учнів у разі необхідності повсякчас дотримуватись правил безпеки життєдіяльності.



Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10