https://www.high-endrolex.com/10 Працівник НУЦЗУ Максим Кустов отримав Міжнародний сертифікат інструктора з реагування на хімічні, біологічні, радіаційні та ядерні інциденти | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.04.2016
НУЦЗУ

Працівник НУЦЗУ Максим Кустов отримав Міжнародний сертифікат інструктора з реагування на хімічні, біологічні, радіаційні та ядерні інциденти

Міжнародні курси проходили на базі Центру з підготовки спеціалістів з реагування на хімічні, біологічні, радіаційні та ядерні  небезпеки під егідою НАТО.
У навчаннях прийняли участь представники із США, Великобританії, Іспанії, Італії, Норвегії, Болгарії, Австрії, Словенії, Пакистану, Польщі, Туреччини, Сербії, Боснії та Герцеговини, Марокко, Молдови, Азербайджану, Вірменії, Греції та Білорусі. Як зазначив майор служби цивільного захисту Кустов Максим,  курси складались з теоретичної та практичної частин. «На теоретичних заняттях розглядались питання координації та взаємодії рятувальних підрозділів з різних країн, основні принципи дії рятувальників при виникненні техногенних аварій та терористичних актів  та новітнє рятувальне обладнання та прилади  розвідки, а також проведення спеціальної обробки», - повідомив прес-службі вчений.
 На практичних навчаннях відпрацьовувались питання дій рятувальних підрозділів з ліквідації аварії з викидом хімічно-небезпечної речовини, рятування постраждалих та проведення санітарної обробки постраждалих, рятувальників та техніки. Учасники Міжнародних курсів приділили увагу питанням дій рятувальників при виявленні радіоактивних речовин у місцях з масовим перебуванням людей на випадок терористичних актів. «Особливістю навчань було те, що всі члени рятувальної групи були з різних держав, тому окрім координації дій за загальними стандартами необхідно було подолати і мовні перешкоди», - зауважив Максим Кустов.
Як зазначив Максим Кустов,  вся отримана на курсах інформація буде застосовуватись у навчальному процесі  в НУЦЗУ  при підготовці як фахівців з  реагування на хімічні, біологічні, радіаційні та ядерні інциденти, так і інших напрямів підготовки.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба НУЦЗУ
Фото – Максим Кустов
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10