https://www.high-endrolex.com/10 В НУЦЗУ визначили кращих газодимозахисників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.03.2016
НУЦЗУ

В НУЦЗУ визначили кращих газодимозахисників

29-30 березня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України тривали змагання серед майбутніх рятувальників навчального закладу на «Кращу ланку газодимозахисної служби університету». Організтором змагань стала кафедра пожежної та рятувальної підготовки факультету оперативно-рятувальних сил навчального закладу.
У перегонах взяли участь 25 команд, до складу яких увійшли 100 майбутніх рятувальників 2-5-их курсів факультетів цивільного захисту, оперативно-рятувальних сил та пожежної безпеки навчального закладу.
Спочатку курсанти склали теоретичну частину змагань (кожний учасник заходу протягом 10 хвилин відповів на 8 тестових питань), а практична частина включила 5 етапів: одягання захисного одягу та спорядження; оперативне розгортання; включення в апарати, пошук та винос газового балону; рятування «постраждалого» з 2-го поверху навчальної башти; подолання смуги психологічної підготовки та рятування майна.
Як зазначив начальник факультету оперативно-рятувальних сил НУЦЗУ полковник служби цивільного захисту Олег Безуглов, змагання проводяться щороку з метою підвищення знань основних положень керівних документів газодимозахисної служби, правил роботи ГДЗС, оперативної здатності та удосконалення професійної майстерності особовим складом ГДЗС для роботи в апаратах на стисненому повітрі, визначення кращої ланки ГДЗС університету серед навчальних груп та популяризації ГДЗС.
Начальник кафедри пожежної та рятувальної підготовки полковник служби цивільного захисту Павло Ковальов наголосив, що змагання проходять вже тринадцятий рік поспіль, етапи перегонів щороку удосконалюються новими елементами, які частіше зустрічаються при гасінні пожеж.
Курсант 5-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил В’ячеслав Таращенко задоволений результатами змагань своєї ланки, бо не вперше йому з друзями доводиться долати труднощі практичної частини змагань. «Як на мене, - ділиться хлопець,- найважчим було знаходження у задимленому приміщенні – це 3 етап: включення в апарати, пошук та винос газового балону, тут не можна розгубитися».
Переможцями змагань стала команда факультету оперативно-рятувальних сил, її учасники отримали перехідний кубок та диплом І ступеня, а також вони заохочені короткостроковою відпусткою терміном на 5 діб.



Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10