https://www.high-endrolex.com/10 Представники НУЦЗУ стали учасниками ІІ Міжнародної конференції «Тактична медицина в Україні: запровадження тренувальних і навчальних програм у силових та правоохоронних структурах і їхніх вищих навчальних закладах» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.03.2016
НУЦЗУ

Представники НУЦЗУ стали учасниками ІІ Міжнародної конференції «Тактична медицина в Україні: запровадження тренувальних і навчальних програм у силових та правоохоронних структурах і їхніх вищих навчальних закладах»

24-25 березня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка громадська організація «Захист Патріотів» та Світовий Конґрес Українців за участі Національної академії та Військово-медичного управління Служби безпеки України провели Другу міжнародну конференцію «Тактична медицина в Україні: запровадження тренувальних і навчальних програм у силових та правоохоронних структурах і їхніх вищих навчальних закладах». До роботи конференції долучилися понад 150 представників правоохоронних та силових структур України, а також міжнародні екперти з тактичної медицини.
Активними учасниками заходу стали начальник медико-санітарної частини Національного університету цивільного захисту України полковник служби цивільного захисту Юрій Приходько та старший викладач кафедри психології діяльності в особливих умовах навчального закладу Наталія Світлична.
Програма конференції передбачила пленарні засідання, відкриті обговорення, круглі столи та презентації міжнародних і українських експертів. Доповідачами стали цивільні та військові медики з України, США та інших країн НАТО, котрі є експертами в області тактичної медицини і беруть участь у розробці навчальних програм та курсів бойової підготовки. Основним спікером став доктор Дж.Ф.Рік Хеммесфар, один із засновників тактичної медицини, медичний директор Tactical Medical Consulting, LLC, хірург-ортопед, член консультативної ради Комітету з тактичної екстреної медичної допомоги TECC (Tactical Emergency Casualty Care). Також із доповіддю «Організація підготовки домедичної допомоги в навчальних закладах системи ДСНС України» виступив начальник медико-санітарної частини НУЦЗУ Юрій Приходько.
Як зазначила старший викладач кафедри психології діяльності в особливих умовах навчального закладу Наталія Світлична, метою міжнародної конференції є обмін досвідом з організації навчального процесу з питань тактичної медицини, презентація комплексних сучасних систем навчання з тактичної медицини в країнах-членах НАТО та Україні, а також обговорення питань розробки нових стандартизованих навчальних програм медико-тактичної підготовки для різних категорій військовослужбовців.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Юрія Приходька
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10