https://www.high-endrolex.com/10 Співробітники НУЦЗУ запатентували три чергові наукові розробки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.03.2016
НУЦЗУ

Співробітники НУЦЗУ запатентували три чергові наукові розробки

10 березня 2016 року відповідно до Закону України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» в Державному реєстрі патентів України зареєстровані три чергові наукові розробки, заявником і власником яких є Національний університет цивільного захисту України.
30 березня університет отримав оригінали патентів України. Патент на корисну модель «Пристрій для скидання автоматизованих засобів контролю факторів небезпеки та вантажів для постраждалих з безпілотного літального апарату», авторами розробки є проректор з наукової роботи Володимир Андронов, професор кафедри спеціальної хімії та хімічної технології факультету оперативно-рятувальних сил Володимир Калугін, а також начальник навчальної науково-дослідної лабораторії піротехнічних та спеціальних робіт кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки факультету цивільного захисту Вадим Тютюнник.
 
 
Використання пристроїв для скидання автоматизованих засобів контролю факторів небезпек та вантажів для постраждалих на борту безпілотного літального апарату дає змогу оперативно доставляти у зону надзвичайної ситуації необхідну, в залежності від фактичної обстановки, що склалася у зоні НС, комбінацію із засобів контролю факторів небезпеки з відповідними датчиками контролю та різного функціонального призначення вантажів для постраждалих.
 
Патент України на винахід «Запобіжний механізм підривника», авторами розробки є творчий колектив кафедри прикладної механіки.
 
 
 
Застосування даного пристрою дозволяє значно спростити конструкцію та підвищити надійність підривника, при цьому забезпечити захист від спонтанного спрацювання мін.
 
Патент України на корисну модель «Насадок для створення плоско-радіальної водяної завіси», авторами розробки є професор кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт факультету оперативно-рятувальних сил Юрій Сенчихін та ад’юнкт цієї ж кафедри Костянтин Остапов.
 
 
Виконання запропонованого пристрою дозволяє не тільки не ускладнювати конструкцію насадка та трансформувати водяний струмінь у плоску водяну завісу, яка може застосуватись для проведення пожежно-рятувальних робіт у найбільш зручному положенні з утворенням завіси в будь-якій площині, а також підвищити його ремонтопридатність, надійність та ефективність.
Як зауважив проректор з наукової роботи Володимир Андронов, протягом першого кварталу 2016 року колектив університету вже подав 14 заявок та отримав 2 патенти України на винахід, 4 – на корисну модель та 2 авторських свідоцтва, а також 5 позитивних рішень за результатами експертизи по суті на відповідність умовам патентоздатності.
 
Бажаємо авторам подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства!
 
 
Євгеній Рибка, відділ організації науково-дослідної роботи НУЦЗ України, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10