https://www.high-endrolex.com/10 Співробітники Національного університету цивільного захисту України запатентували свої чергові наукові розробки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.03.2016
НУЦЗУ

Співробітники Національного університету цивільного захисту України запатентували свої чергові наукові розробки

25 лютого 2016 року відповідно до Закону України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» в Державному реєстрі патентів України зареєстровані дві чергові наукові розробки, заявником і власником яких є Національний університет цивільного захисту України.
А вже сьогодні університетом отримано підтверджуючі документи цьому – оригінали патентів України.
Патент України на корисну модель «Камера для дослідження процесів масообміну», авторами розробки виступили професор кафедри спеціальної хімії та хімічної технології факультету оперативно-рятувальних сил Володимир Калугін та докторант Максим Кустов.
Використання запропонованої камери дозволяє моделювати умови контакту атмосферних твердих та рідинних аерозолів та газів (парів) при різних фізико-хімічних умовах процесу, проводити лабораторні експериментальні дослідження процесів адсорбції, абсорбції та десорбції газів (парів), пилу та продуктів горіння рідинними аерозолями, а також моделювати процеси атмосферного очищення повітря опадами.
 
 
Патент України на винахід «Пристрій для витягання детонатора з міни», авторами розробки виступив творчий колектив кафедри прикладної механіки.
Застосування даного пристрою дозволяє значно зменшити вібраційне навантаження на підривник, що підвищує безпеку процесу розмінування, при цьому зростає економічність та довговічність п’єзоелектричного приводу.
 
 
Як зауважив проректор з наукової роботи Володимир Андронов, тільки протягом січня-березня 2016 року університетом вже подано 11 заявок та отримано 2 патенти України на винахід, 2 – на корисну модель та 2 авторських свідоцтва, а також 6 позитивних рішень за результатами експертизи по суті на відповідність умовам патентоздатності.
Бажаємо авторам подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства!
 
 
Євгеній Рибка, відділ організації науково-дослідної роботи НУЦЗ України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10