https://www.high-endrolex.com/10 В НУЦЗУ відбулося театралізоване дійство святкування Масляної | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.03.2016
НУЦЗУ

В НУЦЗУ відбулося театралізоване дійство святкування Масляної

11 березня на навчально-спортивному комплексі Національного університету цивільного захисту України розгорнулось справжнє театралізоване дійство з нагоди свята Масляної. На урочисто прикрашеному майданчику відбулася розважальна програма, учасниками якої стали керівництво, науково-педагогічні працівники, курсанти та студенти Національного університету цивільного захисту України, Національної академії Національної гвардії України, Харківської державної академії культури, Харківського університету повітряних сил імені І. Кожедуба, Національного університету внутрішніх справ, Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус», а також школярі навчальних закладів.
У спортивному дусі вихованці вищих навчальних закладів піднімали гирі, перетягували канат, билися подушками, змагалися на руках. Виборювали спортсмени пригощання – переможцям вручали талони на смачну польову кашу та традиційні для свята Масляної ароматні млинці з медом. Але найцінніші подарунки довелось діставати з висоти. Сміливці, котрі змогли піднятися по стовпу без зачіпок, одержували у нагороду футболки, канцелярські товари, берці, а, найголовніше, - добове звільнення. «Для курсантів, студентів, викладачів, школярів, гостей та всіх присутніх, - зазначив ректор університету генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий, - це справжнє свято. Головне – вихованці вищих навчальних закладів силових структур шляхом активної участі у спортивних заходах знайшли спільну мову та пройнялися часами минулих традицій, народних гулянь, стародавніх обрядів, яких в наш час не можна зректись. Приємно, що на цьому святі панувала атмосфера тепла і доброзичливості, згуртованості і приємних відчуттів, здорової спортивної конкуренції». Від університетської родини Володимиру Петровичу з нагоди свята Масляної було вручено коровай – символ добра і благополуччя.
Своїм власним прикладом, виконавши вправу жим лежачи штанги у 130 кілограмів, генерал Садковий довів, що в НУЦЗУ спорт – невід’ємна складова навчально-виховного процесу. Тож, курсантам є з кого брати приклад.
Радували та приємно дивували присутніх виступи танцювального колективу й вокального колективів Національного університету цивільного захисту України «Флейм» та «Аніма», а також вокального ансамблю «Пять Стихий» Національної Академії Національної Гвардії України із піснею «Казачья Песня» та ансамблю «Фарби» Харківської державної академії культури із обрядовим дійством «Крокове колесо». Розважали гостей скоморохи, ряжені та ерудовані ведучі-зазивали в обрядових костюмах своїми конкурсами, вікторинами та загадками. А той, хто мав вокальні таланти, зміг їх проявити, заспівавши в караоке.
Кульмінаційним моментом заходу стало спалювання чучела Масляної. За народним повір’ям, водячи хоровод навколо чучела, проводжають зиму та зустрічають теплу весну-красну.
«В університеті, - зазначив проректор по службі полковник служби цивільного захисту Олег Семків, - шанують і поважають традиції наших предків. Така спадкоємність виховує у молоді почуття шани та любові до свого народу. І те, як учасники свята перейнялись атмосферою театралізованого дійства, як вболівали за «своїх» на спортивних змаганнях, доводить, що курсанти та студенти вищих навчальних закладів силових структур є активними, ерудованими та фізично розвиненими».
«Красиве і феєричне свято Масляної, - ділиться своїми враженнями п’ятикурсник Тарас Качур. – Відчуваєш свою причетність до історії. Вразили організовані спортивні заходи, театралізовані дійства. А головне – це свято залишить по собі незабутні враження у душах кожного з нас».
Закінчилось свято Масляної в НУЦЗУ традиційним масовим хороводом із піснями.
Культурно-мистецькі заходи, що проходять в університеті, доводять, що в навчальному закладі сприяють відродженню народних традицій, вихованню патріотизму, любові та поваги до історичного минулого, духовному збагаченню, потягу до прекрасного і піднесеного.

 

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Дар’ї Ахмадуліної
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10