https://www.high-endrolex.com/10 Співробітники НУЦЗУ запатентували свою чергову наукову розробку | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.01.2016
НУЦЗУ

Співробітники НУЦЗУ запатентували свою чергову наукову розробку

25 грудня 2015 року відповідно до Закону України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» в Державному реєстрі патентів України зареєстрована чергова наукова розробка, заявником і власником яких є Національний університет цивільного захисту України.
11 січня 2016 року університет отримав підтверджуючий документ – оригінал патенту України на корисну модель «Рятувальний пристрій», який розроблено силами кафедри прикладної механіки факультету техногенно-екологічної безпеки.
Даний пристрій відноситься до засобів для гравітаційного спуску людей при пожежах з висотних будівель, при цьому введення механізму розтискання фрикційних колодок, котрий знаходиться під дією ваги користувача, дозволяє значно зменшити дестабілізуючий вплив коефіцієнта тертя між гнучким елементом і фрикційними колодками на плавність гравітаційного спуску, що в свою чергу приводить до підвищення надійності рятувального пристрою.
Як зауважив проректор з наукової роботи Володимир Андронов, протягом 2015 року університет подав 22 заявки та отримав 19 охоронних документів на право інтелектуальної власності, а також 3 позитивні рішення за результатами експертизи по суті на відповідність умовам патентоздатності. До скарбниці університету внесено 2 патенти на винаходи, 15 патентів на корисні моделі та два авторських свідоцтва на службовий твір. А це один із головних рейтингових показників діяльності вишу.
 
 
 
Хотілося б побажати авторам подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства!
 
 
Євгеній Рибка, відділ організації науково-дослідної роботи НУЦЗ України, прес-служба НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10