https://www.high-endrolex.com/10 У 2015 році співробітники Національного університету цивільного захисту України запатентували 18 своїх наукових розробок | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.12.2015
НУЦЗУ

У 2015 році співробітники Національного університету цивільного захисту України запатентували 18 своїх наукових розробок

10 грудня 2015 року відповідно до Закону України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» в Державному реєстрі патентів України зареєстровані дві чергові наукові розробки, заявником і власником яких є Національний університет цивільного захисту України.
На сьогодні університет отримав підтверджуючі документи цьому – оригінали патентів України на корисні моделі:
«Спосіб гасіння пожеж газових фонтанів», авторами розробки виступив творчий колектив у складі начальника кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки Андрія Калиновського, доцента цієї ж кафедри Станіслава Виноградова та заступника начальника кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Ігоря Грицини.
«Спосіб визначення рівня відкладень твердих часток на внутрішній поверхнею резервуарів при зберіганні світлих нафтопродуктів», авторами розробки є начальник факультету пожежної безпеки Микола Удянський, начальник кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки Андрій Калиновський, професор та доцент цієї ж кафедри відповідно Олександр Ларін та Олександр Ковальов, а також викладач кафедри пожежної і техногенної безпеки об'єктів та технологій Володимир Липовий.
 
 
Як зауважив проректор з наукової роботи Володимир Андронов, протягом 2015 року університет подав 22 заявки та отримав 18 охоронних документів на право інтелектуальної власності, а також 3 позитивні рішення за результати експертизи по суті на відповідність умовам патентоздатності. До скарбниці університету внесено 2 патенти на винаходи, 14 патентів на корисні моделі та два авторських свідоцтва на службовий твір. А це один із головних рейтингових показників діяльності ВНЗ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Хотілося б побажати авторам подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства в Новому 2016 році!
 
 
Євгеній Рибка, відділ організації науково-дослідної роботи НУЦЗ України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10